آیا میتوان سوء پیشینه در نظام پزشکی را پاک کرد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۵,۳۳۳ #33502293

بنده دندانپزشک هستم و در سال ۹۶ به علت کشیدن دندان اشتباه در دوران طرح مرتکب قصور پزشکی شدم و حکم پرداخت دیه دندان گرفتم که انجام شد. حال برای امری نیاز به عدم سوء پیشینه دارم. آیا میتوان این سوء پیشینه را حذف کرد؟ اگر بله تحت چه شرایطی؟

مشاوره حقوقی جرایم پزشکی
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام سوپیشینه محسوب نشده و در استعلام نیر درج نشده است

سلام جای هیچ گونه نگرانی نیست چرا که جز جرایم مندرج ماده۲۵قانون مجارات اسلامی نبوده و در سوابق پیشینه درج نشده است.

این سابقه تاثیری در پرونده شغلی شما ندارد اصلا نگران نباشید

همه محکومیت‌ها در برگه استعلام سوء‌پیشینه درج نمی‌شود

ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ وتبصره یک آن که مقرر می‌دارد: درغیر موارد فوق (در ادامه مطلب به این موارد اشاره می‌شود) مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌شود لکن در گواهی‌های صادره از مراجع دیربط منعکس نمی‌شود مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری درمجازات. با توجه به اینکه صرفا محکومیت قطعی در جرایم عمومی طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ محکوم علیه را در مدت‌های مقرر در ذیل ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی از حقوق اجتماعی محروم می‌کند و با انقضای این مواعد همانطور که در تبصره ۲ ماده ۲۶ قانون مذکور تصریح شده است شخص اعاده حیثیت حاصل می‌کند و آثار تبعی محکومیت وی نیز زایل می‌شود لذا صدور گواهی عدم سوء پیشینه بلامانع بوده ولزومی به درج محکومیت در گواهی صادره نیست.

محکومان موضوع تبصره یک ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ فاقد سابقه محکومیت موثر محسوب می‌شوند ومحکومیت آنان در گواهی‌های صادره درج نمی‌شود مگر آنکه استعلام کننده مرجع قضایی باشد که دراین صورت محکومیت غیر موثر آنان نیز به مرجع مذکور منعکس می‌شود.

ماده ۲۵ قانون موصوف نیز بدین شرح می‌باشد: محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به‌عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند:

الف- هفت سال در محکومیت به مجازات‌های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی

ب- سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی‌علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار

پ- دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی‌علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج.

با سلام
سوء پیشینه کیفری در موارد ارتکاب به عمد محقق میشود در حالی که قصور پزشکی تحت عنوان ارتکاب غیرعمدی است و با عنایت به این توضیحات سوء پیشینه ای برای شما ثبت نشده

با سلام
جناب دکتر حضرتعالی مرتکب جرم غیرعمدی گردیده اید لیکن سو سابقه درج نگردیده است

با سلام و احترام
شما سو پیشینه ای ندارید که بخوایید اقدام به حذف ان کنید
موفق باشید