وارث قانونی چه کسی است؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۵۱۴ #32413970

سلام
شوهر خاله من فوت شدند ایشون فرزندی نداشتن فقط یک پسر رو از ۳ الی ۴ سالگی به سرپرستی گرفتن و حتی براش شناسنامه هم گرفتن در حال حاضر که ایشون فوت شدند در وصیتنامه قید کردند که اموالشون به نام همسر و فرزندشون باشه ولی خواهرای ایشون وصیتنامه رو قبول ندارن میگن محضری نیست و همچنین میگن چون پسرشون از خودشون نیست چیزی بهش ارث نمیرسه و برای همسرشون هم میگن چون چیزی به نامش نکرده اونم ارث نداره الان همه اموال رو میخوان بالا بکشن میشه راهنمایی کنید وارث قانونی چه کسی میشه و آیا واقعا از لحاظ قانونی پسرش ارث نداره آیا راهی داره که نزاره اینا اموال رو بردارن ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ارث
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

زن و شوهری که فرزندی نداشته اند در صورت فوت شوهر ، زن یک چهارم اموال را ارث می برد

با سلام
فرزند خوانده ارث نمیبرد اما اگر وصیتی در بین باشد در اینصورت سهم وصیت شده برای فرزند خوانده خواهد رسید
در وصیت یک سوم اموال قانونی و بین همسر و فرزند قابل تقسیم خواهد بود و اگر سایرین ادعایی دارند خاله شما میتواند اقدام به مطالبه مهریه خویش از ماترک متوفی نماید

سلام . زن و شوهری که فرزندی نداشته اند در صورت فوت شوهر ، زن یک چهارم اموال را ارث می برد ( یعنی طبق قانون ؛ خاله شما یک چهارم کل اموال شوهر خاله تون را به ارث می برد )

در خصوص اون وصیت نامه هم ، صرفا یک سوم اموال مرحوم شوهر خاله تون به بچه و خاله تون می رسه . چون طبق قانون کسی نمیتواند بیشتر از یک سوم اموالش را به کسی ببخشد !

در مورد الباقی اموال به جا مانده ، خاله شما می تواند از طریق به اجرا گذاشتن مهریه و اجرت المثل زندگی مشترک ، درخواست توقیف اموال به همان میزان را بنماید .

موفق باشید

سلام ، با آروزی بهروزی برای شما ،
یک سوم اموال به همسر و فرزند طبق وصیت
یک چهارم به همسر طبق قوانین ارث
فرزند خوانده سهم نمیبره
الباقی بین سایر وراث تقسیم میشه
البته همسر می‌تونه مهریه رو از ماترک بگیره

وصیت تا یک سوم اموال صحیح است الباقی اموال یک چهارم به همسر متوفی می‌رسد الباقی به خواهرها

طبق قوانین ارث و وصیت متوفی قبل از فوت تنها میتواند بر ثلث اموال خود وصیت کند بنابر این باتوجه ب گفته شما یک سوم از اموال ب همسر ایشان و فرزند خوانده ایشان خواهد رسید اما در مورد باقی اموال همسر یک چهارم از اموال ارث میبرد و با مطالبه مهریه همسر از اموال متوفی باقی اموال بین وراث دیگر تقسیم خواهد شد

سلام
طبق توضیحات شما، به همسر مرحوم فقط یک چهارم از ترکه ارث میرسد و متوفی بیشتر از یک سوم اموالش نمی‌تواند وصیت کرده باشد زیرا باطل می‌شود و در نهایت ارثی به فرزند خوانده نمیرسد.