مفهوم ناشزه بودن زوجه چیست؟

پرسیده شده
۲۶ پاسخ ۱۸,۶۱۱ #31765132

از کجا بفهمیم ناشزه هستیم و گواهی نشوز برایمان صادر شده است؟

مشاوره حقوقی خانواده
۲۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنام خدا،«ناشزه» به زنی گفته می‏شود که حقوق واجب و وظایف شرعی را نسبت به همسرش رعایت نکند.موارد ناشزه بودن: اگر زن بدون دلیل موجه و بدون موافقت شوهر خانه را ترک کند و حتی در خانه پدر یا مادر خویش اقامت کند. سوء رفتار زن یا انتخاب شغلی مغایر با شوون اخلاقی و وظایف زناشویی و داشتن معاشران فاقد صلاحیت اخلاقی از دیگر موارد نشوز محسوب خواهد شد و ....

باسلام
درصورت ترک منزل توسط زوجه و عدم تمکین و اثبات آن در دادگاه ناشزه محسوب میشوید

سلام
درصورتی که نسبت به زوج تمکین نکنید و بدون عذر منزل را ترک و در صورت محکومیت به تمکین به منزل بر نگردید ناشزه بوده و نفقه سما قطع خواهد شد.

با سلام به این معنی است که زن از شوهرش تمکین ندارد و منزل را ترک کرده و از انجام وظایف خود سرباز زده است

با درود در صورتی که تمکین خاص و عام نکرده و با دعوای الزام به تمکین زوج محکوم شده اید اما همچنان تمکین نمی‌کنید در اینجا ناشزه محسوب و مستحق نفقه نمیباشید.

بنام خدا،در صورتیکه بدون عذر موجه اقدام به ترک منزل نمایید و به اصطلاح عدم تمکین شما اثبات شود.

باسلام
معنای ناشزه در قانون نافرمانی زوجه از وظایف وتکالیف زوجیت گفته می شود ، وبیشترزمانی صدق پیدا می کند، که زوجه از داشتن رابطه‌ی زناشویی با زوج سرباز امتاع کرده و منزل مشترک را بدون دلیل موجهی ترک می‌کند، که در این حالت زوج می‌تواند با ارسال اظهار نامه‌ برای زوجه از او بخواهد به زندگی برگردد در صورت امتناع، زوج می تواند دادخواست عدم تمکین به دادگاه بدهد و هرگاه حکم قطعی صادر شود زوج از پرداخت نفقه معاف می شود