با سکوت قانون در مواقعی که قاضی میخواهد حکم قطعی صادر کند، چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۱۱ #30876051

با سلام در مورد سکوت قانون، قاضی محترم به چه چیزی باید استناد کند و حکم قطعی صادر نماید که خلاف شرع هم نباشد

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید بر مبنای فتاوی معتبر فقهی اقدام به صدور حکم نماید

با سلام ،قضات داددگاهها موظفند موافق قوانین به دعاوی رسیدگی کرده حکم مقتضی صادر و یا فصل خصومت نمایند در صورتی که قوانین موضوعه کامل یا صریح نبوده یا متعارض باشند یا اصلا قانونی در قضیه مطروحه وجود نداشته باشند (سکوت)با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر و اصول حقوقی که مغایر با موازین شرعی نباشند حکم قضیه را صادر نمایند و نمی توانند به بهانه سکوت یا نقض یا اجمال یا تعارض قوانین از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند

با استناد به منابع معتبر و منابع فقهی واصول حقوقی رای صادر خواهد شد

سلام در بحث کیفری قاضی محترم با تفسیر به نفع متهم و تفسیر مضیق قوانین کیفری واصل برائت وقاعده دراء باید در موارد شبهه وفقدان ادله معتبر تصمیم بگیرد مگر اینکه قرائنی در پرونده باشد که ایشان را در خصوص ارتکاب جرم توسط متهم به علم برساند