آیا پیامک های گوشی به عنوان مدرک در مراجع قضایی پذیرفته میشود؟

پرسیده شده
۶۱ پاسخ ۶۱,۲۱۲ #30716

ایا پیغام های گوشی های موبایل در دادسراها مدرک قانع کننده بحساب میاید؟؟

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۶۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود می‌توان بدان استناد کرد

باسلام

در صورت صحت پیامک ها بله قابل استناد میباشد

همین ابتدا باید بگوییم که پاسخ به این پرسش منفی است.
متن اس ام اس و پیامک دلیل محکمه پسند و مدرک محسوب نمی شود. مدرک به عنوان چیزی است که دادگاه می تواند بر مبنای آن حکم صادرکند.اما این پیامک ها می تواند به علم قاضی کمک کند. در واقع پیامک یک اماره است.
منظور از اماره اوضاع و احوالی است که در نظر قاضی دلیل بر امری شناخته می شود. در واقع امارات ذهن قاضی را هدایت می کنند و نوعی نشانه بر وقوع جرم تلقی می شوند.کاربرد پیامک هم همین است.قاضی نمی تواند به استناد متن چند پیامک، فردی را محکوم نماید. اما این پیامک ها در کنار سایر ادله می توانند نقش مهمی را در سرنوشت دعوا ایفا نمایند.این نکته را نمی توان نادیده گرفت که ساز و کار های لازم برای بررسی صحت پیامک های ارائه شده وجود ندارد.بنابراین استناد به آنها و صدور رای به محکومیت افراد می تواند به ضرر افراد جامعه تمام شده و زمینه را برای سوء استفاده فراهم آورد.

با سلام، بله می تواند به عنوان اماره باعث علم قاضی و صدور حکم شوند

با سلام
به عنوان آماره در کنار سایر دلایل قابلیت استناد دارد

با سلام
پیامک فیلم عکس و صدابه عنوان اماره در مراجع قضایی به علم قاضی کمک خواهد کرد و دلیل محسوب نمیشود.
با احترام حاجی زاده

در صورتیکه صحت آنها محرز شود سند و در غیر اینصورت‌اماره محسوب میشود
اگر از طریق اپلیکیشن هاییکه سرور آنها خارج از کشور هست و یا تحت فیلترینگ هست فرستاده شده باشند اصولا در حد اماره باقی خواهند ماند.