اگر قاضی تجدید نظر در یک جلسه کشف جرم کنه و طی همون یک جلسه رای بدهد، چگونه میتونم رای رو تغییر بدهم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۸۴۷ #28435805

سلام وقت بخیر بنده راجب حرم تحصیل مال نامشروع در دادگاه بدوی محکئم شدم و که تجدید نظر خواهی کردم. اما قاضی دادگاه تجدید نظر پس از رسیدگی در چندین جلسه و درگیری با من در اخرین جلسه عنوان اتهامی من رو دلم به حرایم رایانه ای تغییر داد و شتابزده و جوانی در طی یک جلسه اخر که عنوان اتهامم و عوض کرد رای داد. خواستم راهنماییم کنید ایا قاضی تجدید نظر در یک جلسه کشف جرم کنه و طی همون یک جلسه رای بده راجب اتهام جدید. و چگونه میتونم رای رو بشکنم چون بنا حق و چون لج کرده رای داده و تخلف انتظامی کرده

مشاوره حقوقی تحصیل مال نامشروع
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
می توانید تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری کنید.

سلام. با این تفاصیل اتهام جدیدی نیست و صرفا عنوان مجرمانه اتهام شما تغییر کرده. چنانچه دادگاه تجدید نظر عنوان مجرمانه جدید را بهتون تفهیم کنه و رای صادر بشه فاقد ایراد قانونی است.

ماده (۷۷) قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری بیان داشته :

“چنانچه ضمن تحقیق، قاضی دادگاه جرم دیگری را کشف نماید که به جرم اول مربوط نیست در صورتی که شعبه دادگاه منحصر به فرد باشد به آن جرم نیز رسیدگی می نماید و چنانچه شعب دادگاه متعدد باشد اقدامات لازم را موافق قوانین برای حفظ آثار و امارات جرم مکشوف و جلوگیری از فرار متهم به عمل آورده و مراتب را به رئیس حوزه قضائی اطلاع می­دهد.”

ماده (۲۰۶)  قانون مار الذکر نیز بیان داشته :

“چنانچه دادگاه در حین رسیدگی، جرم دیگری را کشف نماید موضوع را به صورت کتبی به رئیس حوزه قضائی اعلام و پس از ارجاع درحدود صلاحیت خود رسیدگی خواهد نمود.”

از طرفی تبصره ذیل ماده (۴۳) قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب مقرر داشته:

“تحقیق در جرایم منافی عفت ممنوع است، مگر در مواردی که جرم مشهود باشد و یا دارای شاکی خصوصی بوده که در مورد اخیر توسط قاضی دادگاه انجام می­گیرد.”

با سلام و احترام چنانچه در رای بدوی متهم به جرمی باشید و با تفهیم اتهام مذکور منجر به صدور قرار جلب دادرسی گردد و پس از ارسال پرونده به محاکم کیفر ی مجازات قانونی صادر گردد از رای اصداری تجدید نظر خواهی شود در جریان دادرسی در دادگاه تجدید نظر جرم جدید کشف گردد که ارتباطی به جرم قبلی نباشد دادگاه تجدید با وصف فوق مبادرت به صدور حکم مجازات جرم جدید نماید رای صادر ه واجد ایراد قانونی می باشد