آیا پدر و مادرم می توانند من را از ارث محروم کنند؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۴۷۱ #28049951

سلام
من تنها فرزند پدر و مادرم هستم و پسر. مدتی هست که ازدواج کرده ام. اخیرا به دلیل اینکه من و همسرم از آنها اطاعت نمی کنیم، مشکلاتی ایجاد شده.
اگر هر یک وصیت کنند که بعد از مرگ کلیه دارایی ها و اموالشان به یک نفر دیگر (آشنا یا غیر آشنا) برسد یا حتی وقف کنند، آیا این امر محقق می شود و من هیچ سهم الارثی نخواهم داشت؟

مشاوره حقوقی ارث
۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وصیت تا یک سوم نافذ است

با وصیت تا ثلث مال را می تونند ولی با هبه ویا سایر قرارداد ها همشو می تونند انتقال بدن

وصیت تا ۱/۳ نافذ خواهد بود و مازاد بر آن نیاز به اذن و تنفیذ وراث دارد

اگر انتقال ارث از طریق وصیت صورت پذیر در این صورت فقط به یک سوم عمل شده و مابقی به شما یا وراث خواهد رسید. ولی اگر در زمان حیات کلیه دارای های خود را از طریق اسناد رسمی یا قولنامه حتی بصورت هبه به کسی واگذار گردد میت وانند چون مالک دارایی هستند. و شما هیچ گونه شکایتی نمی توانید انجام دهید.

محرومیت از ارث محقق نخواهد بود اما امکان صلح یا هبه یا وقف اموال در زمان حیات ایشان میسر است
وصیت هر یک تا یک سوم ماترک نافذ است و مازاد منوط به تنفیذ ورثه خواهد بود

درود بر شما، خیر، توجه داشته باشید که وصیت هر شخص تنها تا میزان یک سوم ماترک نافذ است و باقیمانده مطابق قواعد ارث به وراث خواهد رسید، از طرفی محرومیت از ارث هیچ وجاهت قانونی و شرعی ندارد و اساسا منتفی است، اما ایشان می‌توانند در زمان حیات به هر میزان در دارایی خود دخل و تصرف کرده و هر مقدار از آن را به هر شخصی هبه و واگذار نمایند.

اگر به هر صورت تا زمان مرگ انتقال بدهند چیزی به شما نمی رسد اما اگر تا وقت مرگ انجام نشود مالی که از میت باقی می ماند مال وراث قانونی است