چگونه میتوانیم خواهان ابطال قرارداد شویم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۱۱ #26207297

سلام عررض ادب بابت یک مغازه با شریک قرداد تنظیم شده ( غیر رسمی ) دستی با حضور دو شاهد که مغازه مذکور در ید تصرف شریک باشد و ایشان اجاره بها پرداخت نمایید. یکسال اول چک داد که پس از سر رسید .برکشت خورد. و حدود ده ماه بعد با شکایت ورای مقام قضایی و اجرائیه ملزم به پرداخت شده. حالا با گذشت حدودا سه سال از پرداخت اجاره بها (اجرت المثل) خوداری میکند و ریالی پرداخت ننموده است. مغازه مذکور خالی کرده . بدون اطلاع به بنده . و کلیات و مورد دیگه که در قرداد اماده ......اگر لازم باشد تصویر قرداد بفرسم../// .... حال با توجه به مطالب ذکر شده بالا ایشان با تخلیه مغازه باعث ضرر و زیان بنده شده و تعهدات خود عمل ننموده و هیچ مبلغی بابت اجرت المثل در این زمان پرداخت نکرده. چگونه میتوانیم ابطال قرداد مورد نظر بخواهیم.

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما گرامی؛ متن و جزییات قرارداد را باید دید اما به صورت کلی میتوان این را گفت که چیزی که مدنظر شماست به احتمال قوی فسخ قرار داد می‌باشد نه ابطال؛ ابطال قرارداد یعنی هیچ هیچ قرارداد و رابطه ای بین شما از اول به وجود نیامده باشد در نتیجه آثاری از جمله حقوق و تکالیفی هم برای طرفین ایجاد نشده باشد.(شرایط ابطال مثل فقدان قصد و اهلیت یا نامشروع بودن جهت و ...‌)
اما فسخ قرار داد: همانطور که قرارداد به اراده دوطرف ایجاد میشود دو طرف نیز میتوانند با اراده خود آن را ازبین ببرند یا اقاله کنند. که به نظر طرف شما چنین اقدامی نکند. اما فسخ تابع شرایط قرارداد است که باید دید حق فسخ در این قرارداد پیش بینی شده یا خیر. در صورت عدم پیش بینی، گام بعد فسخ به حکم قانون است(انفساخ) که باید از طریق دادگاه اقدام به تقدیم دادخواست مبنی بر فسخ قرارداد، مطالبه اجاره بها و تاخیر تادیه نمایید.

باسلام حتما باید قرارداد شما رویت بشه که از نظر مدت زمان مورد بررسی قرار بگیره.اجرت المثل ایام تصرف هم با حکم دادگاه قابل وصول می‌باشد. و در خصوص ابطال قرارداد اگه در متن قرارداد تصریح شده باشه میتونید یکطرفه فسخ کنید در غیر اینصورت براساس مطالب پیش آمده باید فسخ قرارداد را از دادگاه مطالبه کنید.البته با مشورت کامل.چون کلمات حقوقی بسیار شبیه به هم و دقیق هستند که درصورت اشتباه دادخواست شما رد خواهد شد.مثل فرق بین فسخ و انفساخ و تفاسخ و ابطال و... .باتشکر