نهایت مهلت قانونی پرداخت دیه، توسط شرکتهای بیمه چه زمانی است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۹ #25518184

با سلام و احترام
لطفا مشخص بفرمائید که از تاریخ صدور حکم نهایی دادگاه برای پرداخت دیه تصادفات رانندگی، شرکتهای بیمه(مشخصا بیمه ایران) حداکثر تا چند ماه بعد، الزاما و طبق قانون باید دیه را پرداخت کنند؟
آیا بیمه ها می توانند پرداخت را خارج از ضوابط قانونی به تعویق بیندازند؟
اگر دیرتر از موعد فانونی پرداخت کنند آیا باید خسارت هم پرداخت کنند یا نه؟(و چه مبلغی برای هر روز؟)
البته لازم به ذکر است که در این مورد خاص:
تاریخ تصادف: ۱۳۹۸/۰۲/۰۹ می باشد
تاریخ تشکیل پرونده نزد شرکت بیمه ایران برای دریافت علی الحساب دیه: ۱۳۹۸/۰۲/۳۰ ( که البته علی الحساب تقریبا یک ماه بعد دریافت شده است)
تاریخ تقریبی صدور حکم نهایی دادگاه: ۱۳۹۹/۰۱/۲۰ خواهد بود
با سپاس فراوان

مشاوره حقوقی بیمه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام؛چون شما قبلا در شرکت بیمه اعلام خسارت نموده و دارای پرونده خسارت می باشید لذا بعد از قطعی شدن رای دادگاه ،شرکت بیمه مکلف است ظرف مدت ۱۵ روز کل خسارت شما را به نرخ یوم الادا پرداخت نمایند و بعد از گذشت ۱۵ روز به ازای هر روز تاخیر جریمه نیم در هزار الباقی خسارت به ازای هر روز نیز بر مبلغ دیه اضافه می شود.

دیه پس از صدور حکم توسط دادگاه و عودت پرونده به دادسرا، با مراجعه به دادسرا اقدام به تشکیل پرونده و ارجاع امر به بیمه و تشکیل پرونده در بیمه، اقدام به واریز مبلغ به صندوق دادگستری نموده و رسید آن به دادسرا ارجاع می شود و شما میتوانید با مراجعه به دادسرا دیه را طبق سال دریافت علی الحساب اخذ نمائید باجواب دوست عزیز موافقم

با سلام
دیه پس از صدور حکم توسط دادگاه و عودت پرونده به دادسرا، با مراجعه به دادسرا اقدام به تشکیل پرونده و ارجاع امر به بیمه و تشکیل پرونده در بیمه، اقدام به واریز مبلغ به صندوق دادگستری نموده و رسید آن به دادسرا ارجاع می شود و شما میتوانید با مراجعه به دادسرا دیه را طبق سال دریافت علی الحساب اخذ نمائید

سلام
در اصل محکومیت متعلق به شخصی است که مقصر در حادثه بوده است ولی این مسئولیت را شرکت بیمه باید با توجه به قرارداد بیمه بدهد و محکوم علیه یعنی مقصر حادثه چنانچه حادثه غیر عمدی بوده از تاریخ وقوع دو سال مهلت دارد تا بپردازد و شرکت بیمه نیز می‌تواند از این فرصت استفاده کند لیکن اگر خواست در سال آینده بپردازد با توجه به نرخ دیه دردر زمان پرداخت باید آن را بپردازد ولی با توجه به اینکه افزایش دیه زیاد است معمولا شرکت‌های بیمه در همان سالی که رای صادر می‌شوددیه را محاسبه و پرداخت می‌کنند تا مشمول افزایش نشوند البته اگر مقداری از از آن قبلا علی الحساب پرداخت شده باشد مقدار باقی مانده را باید به نرخ جدید بدهند