تکلیف سهم الارث فرزندان در صورتی که شوهر زن را عمدا به قتل برساند چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۶۵ #23761323

سلام خسته نباشید در صورتی زن توسط شوهرش به قتل برسد تکلیف انحصار وراثت این متوفی و سهم الارث فرزندانش به چه صورت خواهد بود تنها ولی دم هم مادره زن می باشد چون فرزندان صغیر می باشند .لطفا راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی قتل
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وقت بخیر
در گواهی انحصار وراثت همسر مقتول قید می گردد اما طبق نص صریح قانون، قاتل از مقتول ارث نمی برد و فرزندان و مادر مقتول وارث هستند باتوجه به اینکه فرزندان صغیر هستند لذا باید برای رسیدگی به امور مالی قیم تعیین شود.

سلام
شوهر محروم از ارث خواهد بود
گواهی حصر وراثت به نام مار متوفی و فرزندان و همسر ایشان صادر می شود
با توجه به اینکه پدر فرزندان محجور و صغیر مرتکب قتل شده است مراتب را دادستان شخصا و یا با تعیین قیم از طرف فرزندان پیگیری می نماید

شوهر یا همان قاتل از مقتول ارث نمی برد. در خصوص وراث صغار نیز از طرف دادستان قیم موقت تعیین میگردد.

درگواهی حصروراثت تکلیف سهم الارث هریک ازورثه مشخص است .‌وشوهر به علت قاتل بودن‌ ازارث محروم است

با سلام در این صورت علیرغم اینکه شوهر در لیست ورثه مقتول در حصر وراثت ذکر میشود ولی قاتل از مقتول ارث نخواهد برد. ولی در مورد فرزندان هرچند قتل فقط مانع ارث بوده و سلب کننده ولایت پدر نسبت به فرزندان نخواهد بود. ولی طبق ماده ۷۰ قانون آیین دادرسی کیفری در مواردی که تعقیب کیفری، منوط به شکایت شاکی است و بزه ‏دیده، محجور می‌باشد و ولی یا قیم نداشته یا به آنان دسترسی ندارد و نصب قیم نیز موجب فوت وقت یا توجه ضرر به محجور شود، تا حضور و مداخله ولی یا قیم یا نصب قیم و همچنین در صورتی که ولی یا قیم خود مرتکب جرم شده یا مداخله در آن داشته باشد، دادستان شخصی را به‌عنوان قیم موقت تعیین و یا خود امر کیفری را تعقیب می‌کند و اقدامات ضروری را برای حفظ و جمع‌آوری ادله جرم و جلوگیری از فرار متهم به‌عمل می‌آورد. این حکم در مواردی که بزه ‏دیده، ولی و یا قیم او به عللی از قبیل بیهوشی قادر به شکایت نباشد نیز جاری است.
بنابراین بایستی از سوی دادسرای سرپرستی در خصوص صغار یاد شده شخصی را به عنوان قیم موقت تعیین نمایند

با سلام و احترام وراث درجه یک عبارتند از فرزندان، پدر و مادر و همسر. قاتل عمد از ارث محروم است و ماترک میان سایر وراث تقسیم می شود