آیا من باید این خسارت را پرداخت کنم یا سازنده یا کلیه واحدهای ساختمان؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۸ #22332953

سلام، من مالک یک واحد آپارتمان هستم، سازنده ساختمان ۱۵ سال قبل به دیوار همسایه پشتی به دلیل نشتی آب، آسیب زده و خسارت رو نداده. حالا بعد از این همه مدت خسارت بیشتر شده و مالک ساختمان پشتی می‌خواهد این خسارت رو از من بگیرد. ادعا می‌کنند نشتی مال واحد من است ولی از همان ابتدا سازنده باعث این خرابی شده است. آیا من باید این خسارت را پرداخت کنم یا سازنده یا کلیه واحدهای ساختمان؟ موقع خرید من از این مشکل بی اطلاع بودم
ممنون

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مالک باید خسارت را جبران کرده مگر تقصیر سازنده را ثابت کند

جبران خسارت بر عهده شما به عنوان مالک است . البته در صورتیکه بتوانید مسئولیت سازنده را اثبات نمایید بعدا میتوانید خسارت پرداختی را از سازنده مطالبه کنید .

باسلام
با توجه به ماده یک قانون مسئولیت مدنی مصوب ۱۳۳۹که می‌گوید:( هر فردی بدون مجوز قانونی به طور عمد یا در نتیجه بی‌احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال… یا هر حق دیگری که به موجب قانون برای افراد ایجاد شده است آسیب و لطمه‌ای وارد کند که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود، مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود است. قانون تصریح می‌دارد «در صورت ورود خسارت به غیر، در اثر بی‌احتیاطی یا رعایت نکردن نظام‌های دولتی، مقصر یا مقصرین حادثه مسئول جبران آن هستند که البته میزان خسارت وارده و حدود مسئولیت و تقصیر و تاثیر هر یک از اشخاص دخیل در ایجاد خسارت با جلب نظر کارشناس برآورد و تعیین می‌گردد.راهنمایی بیشتر در خدمتیم با تشکر