آیا میتوانیم از معماری که خانه مان را ساخته است شکایت کنیم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۷ #20725233

خانه مان را به صورت مشارکتی با معماری ساخته ایم یعنی زمین از ما و ساخت از او. الان حدود دو سال از ساخت خونه گذشته است و او حالا سند خانه را تحویل ما نمیدهد و اعدعای پرداخت مبلغ ۱۰۰ میلیون از سمت ما میکند که این در حالی است که ما در قراردادی که بین دو طرف نوشته ایم صحبت از پرداخت پول از سمت ما نبوده است
حالا بنده دو سوال دارم اول اینکه آیا او میتواند از ما شکایت کند بابت گرفتن پول یا اینکه ما میتوانیم از او بابت تاخیر در دادن سند ها از او شکایت کنیم؟؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
باید به متن قرارداد شما مراجعه شود
اما در حالت کلی ایشان نمیتوانند از انجام تعهدات قراردادی امتناع نمایند مگر بندی در این خصوص در قرارداد منعقده درج شده باشد.
شما میتوانید جهت الزام ایشان به تعهدات قراردادی اقامه دعوی نمایید‌.

بایستی شرایط قرارداد بررسی شود ولی میتوانید ادعای خسارت نمایید.

با سلام ووقت بخیر

بله طبق شرایط تواق شده در متن قرارداد و استناد به مفاد و شرایط آن شما میتوانید با ارسال اظهار نامه این موضوع را از شخص به صورت رسمی و کاملا قانونی خواسته خود را به اطلاع و سمع و نظر ایشان برسانید و در صورتی که از دادن پاسخ و انجام عمل استنکاف نمایند با تنظیم دادخواست حقوقی الزام به انجام تعهد از ایشان درخواست نمایید و در این مرحله ایشان با قانون مواجه بودهلزوما باید پاسخگو باشند و چنانچه در متن قرارداد توافقات طبق صحبتهای خود شما صحت داشته باشد ملزم به پرداخت پول خواهید بود وباید بررسی ود تا مشخص شود که پول مورد درخواست شخص بابت چه موضوعی می باشدو

و شما می توایند با ثبت دادخواست تمامی حق و حقوق قانونی خود و هزینه های دادرسی که بر اثر اقدامات غیر قانونی شخص به شما تحمیل شده درخواست نمایید.

موفق و مانا باشید

بسمه تعالی
با سلام.
سازنده وجه خارج از قرارداد نمی تواند مطالبه کند و در صورتی که سند صادر شده به شما تحویل نمی گردد باید دادخواست الزام به ایفای تعهد (تحویل سند) را بدهید و در صورت عدم اخذ سند در خصوص مراحل باقی مانده (اخذ صورت مجلس تفکیکی پایان کار و ...) باید دادخواست الزام به ایفای تعهد بدهید.

با سلام - چنانچه در قرارداد فی مابین پرداخت پول از طرف شما تعهد نشده باشد شما نباید پول پرداخت نمایید ولی طبق قرارداد فی مابین در صورت اتمام کار شما میتوانید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدهید وایشان را ملزم به تنظیم سند وتحویل آن نمایید .

با سلام
ندادن سند یعنی چی؟ تمام کارها انجام شده و پایان کار و صورت مجلس تفکیکی و سند تک برگ گرفته شده به شما تحویل نمیده ؟ بیشتر توضیح دهید
قرارداد مشارکت و بندهای آن هم بسیار مهم است