آیا پدر میتواند ارث خود را فقط به دو نفر از پنج وارث بفروشد؛ بقیه حق اعتراض دارند؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۳۴۷ #20281757

با سلام
آیا پدر میتواند برای این دو وارث فوق با توجه به فروش ارث خود به این دو نفر، در فروش نامه شرطی قید نماید که این دو وارث دیگر از ماترک مادری سهمی نداشته باشند؟
توضیح:در این شهرستان بین خط نویسان از قدیم عرف بوده سهم پدری به یکسری از وراث و سهم مادری به وراث دیگر اختصاص می یابد. آیا این عرف محکمه پسند است طوری که دیگر کسی حق اعتراض نداشته باشد؟ با تشکر

مشاوره حقوقی ارث
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
خیر.امکان محروم کردن ورثه ازارث نمی باشد

پدر مادام که در قید حیات هستند می توانند مثل هر مالک و صاحب مالی نسبت به اموال خودش هر تصمیمی بگیرد و عمل کند.بفروشد ببخشد.در زمان حیات ایشان فرزندانشان ورثه محسوب نمی شوند.حین الفوت ایشان اگر مالی از ایشان باقی مانده باشد آن مال میراث محسوب می شود و بازماندگان نسبت به آن می توانند مدعی باشند.ضمنا ایشان فقط می توانند نسبت به اموال خودشان تصمیم بگیرند در مورد اموال همسرشان تصمیمات ایشان فاقد وجاهت قانونی هست بنابراین با فوت مادر تمام ورثه حین الفوت مادر می توانند از ماترک وی سهم ببرند مگر اینکه خود ورثه با رضایت خودشان سهم نگیرند.به زبان ساده وصیت پدر فاقد وجاهت قانونی هست اما به لحاظ اخلاقی بهتره ورثه به خواست وی احترام بگذارند.

با احترام.پدر در زمان حیات میتواند انتقال دهد ولی از طریق وصیت نمیتواند اینکار را انجام دهد

سلام، خیر چنین امکانی وجود ندارد مگر در زمان حیات اموال خویش را صرفا به بعضی از وراث انتقال دهد

درود
مورث نمی تواند وارث خود را از ارث محروم کند.

سلام.خیر ارث از قواعد آمره است و هیچ قانون یا توافق یا عرفی توانایی مقابله با آن را ندارد.

خیر نمی توان وراثی را از ارث محروم نمود .