آیا مالک همکف میتواند سقف کاذب کارتن پلاست در حیاط نصب کند؟

پرسیده شده
۲۴ پاسخ ۶۱۵ #19094568

با سلام و احترام، مالک طبقه همکف یک حیاط خلوت اختصاصی دارد که جز مشاعات ساختمان است و بقیه واحدها پنجره بدون بالکن به سمت حیاط دارند آیا مالک همکف میتواند سقف کاذب کارتن پلاست در حیاط نصب کند؟ جلوی نور بقیه واحدها را هم نمیگیرد،اگر کامل مسکل دارد نیمی از حیاط مسقف باشد هم اجازه سایر واحد ها را باز هم میخواهد؟ ممنون

مشاوره حقوقی ملکی
۲۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نیاز به اجازه کلیه مالکین مشاع می باشد

با درود مشاعات نیاز به اذن تمام مالکین مشاعی است

با سلام
اگر جزو مشاعات باشد حتما بایستی ابتدا اذن تمامی ساکنین را اخذ نمود و نیز اگر مانع و مشکلی برای سایرین وجود نداشته باشد با اذن سایرین میتوانید اقدام نمایید

با سلام و عرض ادب و احترام
اگر این قسمت از مشاعات ساختمان باشد،حق انجام چنین کاری بدون رضایت سایر مالکین وجود ندارد و قابل پیگیری در مراجع قضایی است

با سلام اکثر اپارتمانها در طبقه اول حیاط خلوت دارند .و جز مشاعات بحساب نمی اید می تواند ان را بپوشاند اما مواردی هست که باید انجام پذیرد .۱-باید سقف مورد نظر در خور ساختمان باشد .۲-باید نظافت روی ان را هر هفته یا ماهی ۲ بار انجام دهد که موجب بیماری برای اطرافیان نشود چون فضله پرندگان موجب بیماری میشود و ... در صورت مراعات مشکلی ندارد .

سلام و درود. وقت بخیر.
از آنجاکه متن سوال شما دارای ابهام است، سبب بروز دو دستگی در پاسخ ها شده است. آنجا که فرمودید «یک حیاط خلوت "اختصاصی" که جزو "مشاعات" است.»

برای شفاف سازی موضوع توجه داشته باشید که:
مطابق با قانون دخل و تصرف در مشاعات نیاز به کسب اجازه از تمام مالکین دارد در غیر این صورت قانونی نیست.

اما در ساختمان هایی که طبقه همکف دارای حیاط است (به خصوص در ساختمانهای جنوبی)، عموما حیاط خلوت در تملک مالک اختصاصی است و جزو مشاعات نیست. لذا دخل و تصرف مالکانه توسط مالک ایرادی ندارد.

پیشنهاد می کنم ابتدا به سند ملک رجوع کرده و در مورد وضعیت مشاع یا اختصاصی بودن حیاط خلوت آگاهی کسب کنید. در این حالت تکلیف مشخص می‌شود.

موفق و پیروز باشید.

به نظر چون استفاده اختصاصی دارد ، بله ایرادی ندارد