از نظر قانونی حق با کدام طرف می باشد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۱۲ #18857994

بسمه تعالی
یک ساختمان مسکونی قدیمی دارای سه طبقه که به صورت آپارتمانی تفکیک شده و هر سه واحد سند تفکیکی دارند، می باشد. طبقه اول و دوم هر یک حدودا ۷۵ مترمربع و طبقه سوم در حدود ۵۰ مترمربع زیربنا دارد. لذا کل سقف طبقه دوم، کف طبقه سوم نمی باشد و قسمتی ازآن (سقف طبقه دوم) به صورت فضای باز جلوی واحد طبقه سوم می باشد. مالک قبلی طبقه سوم در این فضای باز به صورت غیر مجاز و بدون اجازه مالکین وقت سایر آپارتمان ها، اقدام به ایجاد ایرانیت نموده و روی آن را ایزوگام کرده و ازآن به عنوان انباری استفاده می کرده است. و به همین شکل آن را به مالک فعلی فروخته است.
اکنون ایزوگام سقف ایرانیت دچار آسیب دیدگی شده و دارای نشتی می باشد. همسایه طبقه سوم مدعی است که چون این قسمت توسط مالک قبلی ایجاد شده و ایشان آن را احداث نکرده اند و همچنین این ایرانیت به نوعی حائل و محافظ سقف پشت بام اصلی ( که جلوی واحد طبقه سوم می باشد) هست و اگر این ایرانیت وجود نداشت، پشت بام جلوی واحد سوم، آسیب دیده و نیاز به مرمت پیدا می کرد. لذا این سقف ایرانیتی مشاع محسوب شده و هزینه مرمت و بازسازی آن باید توسط هر سه واحد تامین شود. این درحالی است که مالکین طبقه اول و دوم معتقدند که ساخت سقف ایرانیتی کلا غیر مجاز و خلاف میل آنها است و منافع آن مستقلا مربوط به طبقه سوم می باشد. لذا هزینه آن نیز قاعدتا مربوط به این طبقه می باشد. علیرغم اینکه تمایل این دو طبقه به تخریب آن و بازگشت ملک طبقه سوم به حدود قانونی خود می باشد.
خواهشمند است در این مورد داوری فرموده و بفرمائید از نظر قانونی حق با کدام طرف می باشد.
باتشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصولا بخش‌هایی از هر آپارتمان که در سند مالکی برای آن قید نشده باشد، و همه ساکنین به طور مشترک از آن استفاده می‌کنند، را مشاعات می‌گویند لذا اگر از انباری مذکور همه مالکین استفاده می نمایند مشاعات محسوب میگردد اما اگر فقط مالک طبقه سوم از آن استفاده می نماید مشاع محسوب نمیگردد و هزینه تعمییر آن بر عهده خود او می باشد و این استدلال که حائل پشت بام می باشد غیر منطقی است بدلیل اینکه به فرض مثال اگر لوله کف حمام ویا دستشویی طبقه دوم نشتی کند چون بعنوان سقف طبقه اول می باشد آیا مالک طبقه اول باید هزینه تعمیر آن را بپردازد؟؟؟ مطمئنا خیر