آیا برخورد قاضی از نظر قانونی صحیح بوده؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۷ #17628198

با سلام عروسمون و خواهرش زمانیکه من در خانه تنها بودم با زور و فریب وارد منزل شده و ضرب و جرح عمدی کردند و گریختند دیروز جلسه دادگاه بود قاضی پرونده به من گفت درمورد ورود به عنف اصلا ربطی به تو نداره چون مالک ملک نیستی پس حق حرف زدن نداری، هرچه گفتم دارم اونجا زندگی میکنم به خرجش نرفت و فقط سرم داد کشید، خواستم بدانم اینکار قاضی صحیح بوده؟ واگر از نظر قانون درست نبوده راه حلش چیست؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود، در بحث ورود به عنف برای شکایت از متجاوز نیازی به مالک بودن نیست و صرف اینکه خانه در تصرف شما باشد کافی است؛ در این مورد مالک خانه ی اخیر نیز می تواند اقدام به شکایت نماید؛ هم چنین از باب ضرب و جرح عمدی نیز می توانید شکایت کنید؛ توصیه می گردد از طریق لایحه ی مناسب به قاضی دادگاه ادله ها و قوانین را گوش زد نموده و در صورت اصرار بر موضع ، در مرحله ی تجدیدنظر فرصت برای تغییر رای مغایر قوانین را دارید، موفق باشید.

با سلام. بر طبق اصل بیست و دوم قانون اساسی حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل افراد از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند . در واقع مسکن و منزل افراد ، حریم شخصی آنهاست و دیگران نمی توانند بدون اجازه و رضایت مالک وارد آن شوند و در صورتی که مرتکب این عمل شوند با قانون و ضوابط آن رو به رو خواهند شد و حتی ممکن است مرتکب جرم شده و ملزم به تحمل مجازات شوند . در ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی عنوان گردیده هر کس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است.... بنابراین مالک نبودن شما هیچ ارتباطی به وقوع جرم ندارد. تنها استثنا ورود به منزل زمانی است که با حکم ورود به منزل صورت بگیرد در غیر اینصورت مرتکبین علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شوند. پیشنهاد میگردد جهت دفاع از حقوق خود بهمراه وکیل مجرب در دادسرا حاضر شوید