سرقت مستوجب تعزیر به چه معناست و چیست؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۵۵,۴۱۰ #16678446

برای بنده یه شکوایه در خصوص اتهام به سرقت مستوجب تعزیر هستم تنظیم شده میخواستم بدونم به چه معناست

مشاوره حقوقی سرقت
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سرقت مستوجب تعزیر یعنی سرقتی که میزان مجازات آن در قانون توسط قانونگذار تعیین شده است . محکومیت شما به سرقت تعزیری صادر شده است و در ضمن قاضی امکان تعیین حداقل و حداکثرویا تخفیف مجازات رو دارد

سرقتی که شرایط بیان داشته حدی را دارانباشد سرقت تعزیری می باشد که میزان ان را با توجه به کیفیات پرونده توسط قاضی تعیین می گردد.

سرقتی که تعزیزی نباشد سرقت حدی است و میزان مجازات آن در قانون مشخص نشده و قاضی میزان مجازات را مشخص می نماید

اگر سارق برای بار اول مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است . قطع انگشتان به گونه ای است که انگشت شست و کف دست باقی بماند . در صورتی که سارق دست راست نداشته باشد ، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازاتهای تعزیری را در نظر خواهد گرفت
لف) سرقت تعزیری ساده: این نوع سرقت در مادۀ ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی آمده علنی و با ربودن مال غیر بدون علم و اطلاع و رضایت صاحب مال محقق می‌شود و مجازات آن کمترین مجازات سرقت یعنی سه ماه و یک روز تا ۲ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است.
ب) سرقت تعزیری مشدد: منظور از سرقت مشدد، هرگونه سرقتی است که با یک یا چند عامل از عوامل تشدید مجازات بوده و مجازات آن شدیدتر از مجازات سرقت ساده باشد و شرایطی را نیز داشته باشد که در قانون آمده باشد. عوامل تشدید مجازات که در مواد ۶۵۱ تا ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی بیان شده‌اند عبارتند از: سرقت در شب، تعدد سارقان، سرقت مسلحانه، بالا رفتن از دیوار، شکستن حرز، استفاده از عنوان با لباس مستخدم دولت، مامور دولتی قلمداد کردن، بکاربردن کلید ساختگی، سرقت از محل مسکونی، سرقت همراه با آزار یا تهدید، سرقت از محل‌های عمومی، مستخدم، شاگرد و کارگر بودن سارق، سرقت به اقتضای شغل، کیف زنی یا جیب بری و امثال آن، سرقت در مناطق بحرانی، سرقت آب، برق و گاز و تلفن.

باسلام
سرقت تعزیری انواع مختلفی دارد بنابراین مجازاتی هم که برای آن در نظر گرفته می شود متفاوت است

بنام خدا،با توجه به شرایطی که قانون برای سرقت در نظر گرفته است ، سرقت به دو دسته سرقت حدی و سرقت تعزیری تقسیم می شود . این دو نوع سرقت از پایه و اساس با هم تفاوت دارند ، علاوه بر اینکه در مجازات نیز با هم فرق دارند . در واقع ، سرقت حدی به تحقق شرایط سخت تری نسبت به سرقت تعزیری نیاز دارد و علت این امر هم این است که برای سرقت حدی ، مجازات حدی در نظر گرفته شده که بسیار سنگین تر از مجازات تعزیری پیش بینی شده برای سرقت تعزیری است .
در مقابل ، سرقت تعزیری به نوعی از سرقت گفته می شود که سرقت حدی نبوده و در صورت وجود شرایط خاصی ، سرقت تعزیری نامیده می شود .

با درود سرقت‌ی که حدی نباشد، تعزیری است دادگاه در میزان تعیین مجازات از آزادی عمل بیشتری برخوردار است