مرا تهدید کرده اند و شناسنامه ام را میخواهند، چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۱ #16318933

سلام
من پدرم قبل از فوت به صورت شفاهی به مادرم گفت که ملک دو طبقه ای که ساکنش هستیم برای من و خواهرم است که از یک مادریم, اما در دوران بیماری پدرم بخاطر اینکه همش میگفتم مراقبت کنید از پدرم بخاطر اون الان لج افتاده اند و دو برادرم و خواهره بزرگترم که از یک مادره دیگر هستن و برادره بزرگترم که اسمش و پدرم از شناسنامه خط زده نیز ادعا دارند و الان که چهلمش هم نیامده بدنباله حق و حقوق هستن و منو تهدید کرد که با من درنیفت و شناسنامه ات و بده من هم ندادم. الان هم همه باهم شده اند.
آیا من میتوانم به نسبت حرف پدرم قبل از فوت که مادرم شاهد هست و مادرم اگاهی کامل دارد چون تاکید داشت پدرم ادعایی کنم؟
و برادرم که نبوده تو شناسنامه الان اینطوری میگوید چیکار کنم؟
ممنونم

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
علی الاصول فرزندی که اسمش در شناسنامه ی متوفی نیست ،از مرحوم ارث نمیبرد ،مگر اینکه نسب در دادکاه اثبات شود(یعنی فرزند متوفی بودن اثبات شود)

مضافا اینکه با وجود وارثین ابوینی(یعنی وروه لی که از پدر و مادر یکی هستند)بهمراه وارثین ابی(یعنی از پدر یکی و از مادر جدا هستند )، آنهایی که ابوینی هستند ارث میبرند و سایرین محروم از ارث میشوند.

و نکته ی دیگر اینکه صرف اخذ شناسنامه ی شما ،نمیتواند جواز اقداماتی در بحث‌اتحصار وراثت و غیره باشد،زیرا حضور شما در محافل و مراجع مربوطه نیز الزامیست. چ بسا صاحب شناسنامه محجور باشد و دادگاه باید آن را احراز نماید.
و نکته ی آخر اینکه اخذ تحت تهدید و اجبار شناسنامه،از مصادیق تهدید وامثالهم است که با داشتن دوشاهد قابل پیگیری در دادسرا و دادگاه کیفریست.

نکته ی حاءز اهمیت اینکه خواست و یا وصیت متوفی،فقط تا سر حد یک سوم اموالش صحیح است و مازاد آن با تنفیذ سایر وراث است. پس ادعای شما نسبت به کل مال(ساختمان مسکونی مذکور)چندان مناط عمل نیست مگر در صورت انطباق با عرایض فوق الذکر.