همسرم یکسال از قسط خانه را پرداخت کرده، آیا میتواند آن مبلغ را پس بگیرد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۰۴ #15723394

با سلام
منزلی که در آن ساکن هستیم به نام بنده هس و شوهرم به مدت یکسال قسط خانه را پرداخت کرده، الان که با همسرم مشکل دارم ادعای مالکیت خانه را دارد.
آیا همسرم میتواند مبلغ یک سال قسطی که پرداخت کرده را پس بگیرد؟

مشاوره حقوقی خانواده
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صرفا در خصوص اقساط واریزی میتوانند دادخواست مطالبه وجوه را ثبت نمایند . اما باید توجه داشت که تهیه مسکن فی القاعده با شوهر می باشد و میتوان پرداخت اقساط را در صورتیکه از ملک شما منتفع شده اند و در صورت دادخواست مطالبه به اصل گفته شده در لایحه دفاعی اشاره نمود.

ادعای مالکیت منتفی است . اقساط پرداختی هم اگر با اجازه شما بوده قابل استرداد است

با سلام با حفظ مالکیت برای شما ایشان میتواند تحت شرایطی اقساط ژرداختی را مطالبه کند. ولی در نقطه مقابل از آنجا که تهیه منزل مسکونی جزو نفقه و از تکالیف مرد است و ایشان در منزلی که به نام شما بوده سکونت داشته اند شما هم میتوانید در نقطه مقابل اجرت المثل منزل مسکونی یاد شده را از ایشان مطالبه نمایید.

با سلام و احترام
بله می توانند دادخواست مطالبه وجه علیه شما ارایه نمایند

اگرپرداخت مبلغ یکسال قسط بااجازه شما بوده ، میتواند پس گیرد . والا خیر

سلام ادعای مالکیت منتفی است . اقساط پرداختی هم اگر با اجازه شما بوده قابل استرداد است .

به نام خدا
مسلما در سنوات گذشته این امر با رضایت همسرتان انجام پذیرفته است و نمیتوانند منکر اعلام رضایت خود از این امر در گذشته شوند
می‌توان نتیجه گرفت که در تبدیل تعهد مدیون( یعنی شما ) رضایت مدیون نقشی ندارد زیرا تصرفی در اموال او نمی‌شود تا نیاز به رضایت او باشد.
البته اگر متعهد جدید، در آینده قصد رجوع به مدیون اصلی را دارد، باید از او اجازه بگیرد؛ در غیر این صورت، حق مراجعه نخواهد داشت و عمل او تبرعی خواهد بود.همزمان با سقوط تعهد قبلی، تعهد جدید به وجود می‌آید که دارای شرایط و احکام خاص خود است.
از آنجایی که تبدیل تعهد ماهیت قراردادی دارد و خود تعهد جدید و مستقلی است، قهرا طرفین تعهد باید شرایط اساسی صحت معاملات و تعهدات از قبیل اهلیت، قصد انشا، رضایت و مشروعیت جهت تبدیل را داشته باشند؛بنابر این با شرایط ذکر شده ایشان چون با رضایت و به قصد تبرع این کار را کرده اند نمیتوانند آن را مطالبه یا ادعای مالکیت نمایند