جعل اسناد جرمش چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۷۷۴ #14377396

سلام من با یه آقایی صیغه ۹۹ ساله کردم ولی تاریخشو عوض کردیم اوردیم جلو حالا خانمش میخواد شکایت کنه میخوام بدونم مشخص میشه تاریخش مال اون زمان نیست؟ تقریبا چقد طول میکشه این پروسه و جرمش چیه؟ میوفتم زندان؟ میتونم بگم صیغه نامه گم شده و کپیش رو بدم میگن از کپی معلوم نمیشه

مشاوره حقوقی جعل
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به نظر میرسد نتوان اثبات کرد که تاریخ صیغه نامه دستکاری شده است

به نظر میرسد که صیغه نامه شما عادی باشد
درصورتی که صیغه نامه ثبتی باشد با استعلام از اداره ثبت تاریخ مشخص خواهد شد.
اگر صیغه نامه شما عادی باشد یعنی در دفتر ازدواج و طلاق ثبت نشده باشد ، تغییر تاریخ آن با توافق شما و همسر موقت ،در موضوع مذکور بنظر نمیتواند از مصادیق جعل باشد، چرا که بحث در وجود یا عدم وجود عقد شرعی بین شماست و تاریخ نیز چنانچه مورد قبول هردوی شما باشد معتبر است.
ولی دستکاری در صیغه نامه محضری میتواند از مصادیق جعل باشد.

با سلام با توجه به اینکه در مورد اصل ازدواج موقت تردیدی نیست و به وقوع پیوسته و هر دو مقر به زوجیت هستید از این باب جرمی قابل احراز نیست و من باب جعل منوط به شکایت ذینفع و اعلام مجعول بودن طرف یاد شده است. که احتمالا شاکی در اصل صیغه نامه تردید خواهد کرد و متعرض موضوع جزئی تاریخ نخواهد شد.

وقتی انجام صیغه محرز هست لذا بعید هست که همسر اون آقامتوجه شود که تاریخ صیغه نامه دستکاری شده است .

سلام
۱ ـ ازدواج موقت را می توانید به دو طریق ثبت می شود
الف ـ اگر در دفترخانه ثبت کنید، تمامی مراحلی که برای ازدواج دائم طی شده، باید طی کنید و در شناسنامه هم ثبت می شود.
اما معمولا برای ازدواج موقت چنین کاری انجام نمی دهند.
ب ـ راه دوم ثبت ازدواج موقت، مراجعه به یکی از روحانیونی است که مهر و دفترچه دارد و به عنوان کارشناس دینی ازدواج را در دفترچۀ ای ثبت می کند و به شما می دهند. این ازدواج در هیچ جای دیگری ثبت نمی شود.

بعد از آن که عقد موقت خواندید، به دو صورت نامحرم می شوید، یکی در صورتی که مدت مشخص شده به اتمام برسد. دوم، در صورتی که آقا، مدت باقی مانده را به شما ببخشد.

مجازات‌های حبس و جزای نقدی یا هر دو را برای مرتکب پیش‌بینی کرده
و کسی که از جعلی بودن مدارک مطلع بوده و از آن مدارک استفاده کند، طبق ماده ۵۳۰ قانون تعزیرات به ۲ ماه تا ۲سال حبس محکوم خواهد شد
.
مصادیق آن عبارتند از «ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن، یا الحاق یا محو یا اثبات با سیاه کردن یا تقدیم و تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته‌ای به نوشته دیگر، یا به کاربردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر این‌ها به قصد تقلب»