اگه تو دادسرا نتونه چیزی رو ثابت کنه؛ می تونم اعاده حیثیت بکنم؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۰۱ #13695343

با عرض سلام خدمت وکلای عزیز
بنده نظامی هستم و مسئول حفاظت به بنده اتهام دزدی زده است در دو بند که خودش تهیه کرده وامضا زده است و بنده اصلا قبول نکردم و ما صورتجلسه داریم که اون اقلام از مرکز کم فرستادن واصل به بنده و جایگاه من اصلا هیچ ارتباطی نداشته و فقط با بنده خصومت داره لذا اگه تو دادسرا نتونه چیزی رو ثابت کنه که نمی تونه می تونم اعاده حیثیت بکنم با وصف اینکه اون مسؤل حفاظت می باشد

مشاوره حقوقی افترا
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. اگر اثبات بشه ایشون با سونیت اقدام به طرح شکایت از شما کرده تحت عنوان افترا میشه شکایت کرد، در غیر این صورت شکایت فایده نداره. لازم به ذکر است اثبات سوءنیت در این موارد دشوار است، لکن شما میتونید اعاده حیثیت کنید

با صدور حکم برائت یا قرار منع تعقیب امکان طرح شکایت با عنوان افترا محقق خواهد بود
افترای قولی جرمی است مطلق و نیازی به اثبات سوءنیت مرتکب نیست

با سلام
به موجب ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
شما میتوانید اقدام به طرح شکایت کیفری افترا نمایید ولی احراز شرایط تشکیل ارکان جرم و صدور حکم به محکومیت با دادگاه است.

صرف شکایت افتراء محسوب نمی‌شود چه اینکه طبق اصل ۳۴ قانون اساسی تظلم خواهی حق مسلم هر فرد است مگر شکایت همراه با سوءنیت باشد در این صورت می توانید علیه ایشان اقامه دعوا کنید

بله اگر مدارک مستند برای اثبات اتهام دزدی ب شما نداشته باشد میتوانید ب جرم افترا از ایشان شکایت کرده و از خود اعاده حیثیت نمایید

سلام
بله در صورتی که در دادسرا به علت عجز از اثبات موضوع جرم به شما موضوع منتهی به منع تقیب بشود و یا در دادگاه منتهی به حکم برائت شود شما می توانید به جرم افترا از ایشا ن شکایت کنید

بله اگر نتوانست ثابت کند در جرایم کیفری طرف مقابل می تواند اعاده حیثیت کند