با توجه به اینکه قاضی دستور استماع شهود را صادر نموده است خوانده چگونه میتواند از خود دفاع کند در حالی که رسیدی بابت پرداخت اجرت المثل به خواهان ندارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۶۳ #13349246

با سلام
طی گفت و گو با خواهان در پرونده شکایت علیه خوانده بعنوان اجرت المثل ایام تصرف ملک مشاع که سابقا علیه خوانده تنظیم نموده بود ایشان راضی به اعلام رضایت علیه خوانده شدند به این صورت که قبل از جلسه اول رسیدگی پرونده فوق با مراجعه به دادگاه متن اعلام رضایت که با تقاضای فرزند خوانده از وکیلی در دادگستری نوشته شده بود و به سمع خواهان رسید را امضا نمودند که مفاد آن چنین بود:
نامبرده طی پرونده کلاسه فلان و موضوع اجرت المثل ایام تصرف با خوانده محترم دعوی مصالحه نموده و کلیه حق و حقوق خویش را دریافت نمودم و تقاضای استرداد مختومه شدن پرونده را دارم. امضا
ایشان همچنین در پرونده افراز ملک نسبت به خوانده که حتی ملک به مزایده هم کشیده شد بود هم اعلام رضایت و تقاضای مختومه شدن نمودند و شخصا دو برگه اعلام رضایت را تحویل شعبه دادند و قاضی محترم پرونده را مختومه اعلام نمودند و رای صادر شد و مهلت ۲۰ روزه اعتراض به اتمام رسید. حال خواهان مجدد پس از ۲ ماه شکایت اجرت المثل ایام تصرف را علیه خوانده همطرح نمودند و مدعی گردیدند که در زمان امضای متن تحت جبر فرزند خوانده بوده و نامبرده که با وی ارتباط تنگاتنگی نیز داشتند با تهدید و با خوراندن قرص به وی و داشتن حالت گیجی نسبت به اعلام رضایت علیه خوانده اقدام نموده است و هیچ میلغی بابت آن دریافت نکرده است و نوعی اغفال شدند.
سوال اکنون با توجه به اینکه خواهان در پرونده وکیل اخذ نمودند و قاضی دستور استماع شهود را صادر نموده است خوانده چگونه میتواند از خود دفاع کند در حالی که رسیدی بابت پرداخت اجرت المثل به خواهان ندارد؟
لطفا راهنمایی بفرمایید بشدت مستاصلم؟
حال چه کنم؟
سپاسگزارم

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صرف اعلام امضاء مدرک از روی اضطرار و خوف و بی ارادگی و ..... قابل پذیرش نبوده و نیازمند اثبات است ، لذا این نکته را باید به عنوان اساس و مبنای دفاع خود قرار دهید . از سوی دیگر با توجه به صدور قرار استماع شهادت شهود از سوی دادگاه ، به نظر می رسد که خواهان هیچ دلیلی برای اثبات ادعایش نداشته و در چنین حالتی اگر شما نیز بتوانید شهودی که ادعای خواهان را رد نموده و در تعارض با شهادت شهود خواهان باشند معرفی کنید بر مبنای قاعده فقهی «اذا تعارضا تساقطا» شهادت شهود دو طرف از عداد دلائل خارج شده و بالتبع دعوی مطروحه محکوم به رد خواهد بود .

سلام
رجوع از گذشت امکان پذیر نیست و اگر خواهان مدعی ست قرصی به وی خورانده شده باید ابتدا در دادگاه کیفری آن را اثبات و پس از صدور حکم قطعی به نفع وی اقدام به طرح دادخواست مجدد کند

تمامی شریکان یک مال مشاعی به تناسب سهم خود در تمام اجزاء آن مال شریک هستند و هریک برای دخل و تصرف مادی در مال مشاعی، باید اجازه دیگر شرکاء یا وراث را نیز داشته باشند