آیا برای یک بزه با این که سعی در جبران ضرر را دارم و بیش از نود درصد آن را جبران کرده‌ام؛باید مجازات شوم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۴۲ #12169761

با سلام؛ بنده یک پرونده با مضمون اتهام کلاهبرداری رایانه‌ای (فیشینگ) دارم؛
دستگیری بنده توسط استان قم در طی اخذ نیابت قضایی صورت گرفت؛ به عبارتی پرونده جامع در قم پیگیری می‌شود؛ و شعبه مذکور حدود ۲۰ شاکی اما با مبالغ کم در پرونده و رای دادگاه بدوی ذکر کرده است؛ مبلغ ردمال مکتوبه در رای بدوی ۲۸ میلیون تومان بود که در همان اوایل دستگیری ۲۵ میلیون را تقدیم پلیس فتا نمودم؛ بگذریم که با هزار مشقت توانستم رسید و نامه تاییدیه عودت وجه را از پلیس فتای قم بگیرم؛
ولیکن بنده همان اول عرض کرده بودم که مبلغ ردمال احتمالا حدود ۳۰ الی ۳۵ تومان می‌باشد؛ متاسفانه چون شکات از شهر‌های جداگانه اند و بزه مذکور در یک زمان متوالی اتفاق افتاده که این ماهیت جرایم رایانه‌ای است؛ هم اکنون از شهر‌های گوناگون با مبالغ ناچیز باز ابلاغیه هایی دریافت می‌کنم؛ با این که قم مرا به خاطر این جرم مجازات کرده و خواهد کرد(زندان بودم و الان با قید وثیقه آزادم. رای بدوی صادره هیچ مطابقتی با ماده جرایم رایانه مختص کلاهبرداری نداشت و بنده اعتراض زدم ، برای مثال با خیل مجازات ، مصادره اموال نیز قید شده بود که در جرایم رایانه‌ای حرف و حدیثی از مصادره وسایل ارتکاب جرم وجود ندارد!)؛
حال هر شهر برای مثلا ۴۰۰ هزار تومان ۲ میلیون نیز جریمه می‌کنند؛ و هر چقدر با مستندات و مدارک لایحه میفرستم هیچ توجهی عاید این موضوع نمی‌شود؛ چه کاری می‌توانم بکنم؟ بار‌ها خلاف قوانین بر علیه من عمل شده ولکن از حیطه‌ی این سوال خارج است.
آیا برای یک بزه با این که سعی در جبران ضرر را دارم و بیش از نود درصد آن را جبران کرده‌ام؛ باید زندگی بنده جهنم شود و صد‌ها بار مجازات شوم؟
ممنون از وقتی که گذاشتید.

مشاوره حقوقی کلاهبرداری اینترنتی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،رد مال عنوان شده باید کامل پرداخت شود.

با سلام رد مال عنوان شده را باید پرداخت کنند

رد مال عنوان شده را تماما باید پرداخت کنید.

سلام رد مال عنوان شده را تماما باید پرداخت کنید

باسلام واحترام تعددشکات درمناطق مختلف لزوم یک پرونده نیست

سلام
هر کدام از شکات میتوانند مستقلا اقدام کند و در شرایط موجود یک پرونده نیست

اگر مجموع مبالغ یکباره به حساب واریز شده باشد یکبار رسیدگی و مجازات کفایت میکند ولی اگر در دفعات متعدد این واریزها صورت گرفته باشد هرکدام جرمی مستقل می باشد که رای جداگانه نیز صادر خواهد شد . البته در مرحله اجرا امکان تجمیع آرا وجود دارد .