میتوانم بگویم که شما خودتان سهم خود را بفروشید و حق من را افراز نمایند با توجه به ۳ طبقه بودن مغازه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۰۶ #11590403

با سلام
من شریک یک مغازه ۳ طبقه قنادی هستم .کلا ۳ نفر شریک این مغازه میباشیم. در صورت اختلاف بین ما و اگر دو شریک دیگر خواهان فروش مغازه باشند، ایا من میتوانم بگویم که شما خودتان سهم خود را بفروشید و حق من را افراز نمایند با توجه به ۳ طبقه بودن مغازه؟ سهم هر شریک ۲ دانگ میباشد
آیا در بدترین حالت،دادگاه مغازه را پلمپ مینماید یا به مزایده میگذارد در صورتی که من اصلا حق خودم را نمیخواهم بفروشم.
نکات حقوقی چنین شراکتی را میشود بفرمایید من چکار میتوانم انجام دهم تا در صورت بروز مشکل حق من فروخته نشود و آن دو حق خود را اگر میخواهند به هرکسی که بخواهند بفروشند

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر این ملک قابل افراز و تقسیم باشد سهم هر یک از شرکاء جداگانه است .
اما اگر ملک قابل افراز و تقسیم نباشد در صورتیکه هریک از شرکا بخواهد سهم خود را بفروشد (و سایر شرکا مخالف این موضوع باشند )میتواند از دادگاه تقاضای دستور فروش مال مشاع را بخواهد . و دادگاه از طریق کارشناسی و مزایده ملک اقدام میکند

با سلام
اگر این ملک قابل افراز و تقسیم باشد سهم هر یک از شرکاء جداگانه است .
اما اگر ملک قابل افراز و تقسیم نباشد در صورتیکه هریک از شرکا بخواهد سهم خود را بفروشد (و سایر شرکا مخالف این موضوع باشند )میتواند از دادگاه تقاضای دستور فروش مال مشاع را بخواهد . و دادگاه از طریق کارشناسی و مزایده ملک اقدام میکند

برای فروش ابتدا باید تقاضای افراز از طریق اداره ثبت انجام داد در صورتی که ملک قابل افراز نباشد با گواهی عدم افراز از طریق دادگاه تقاضای فروش میشود و ملک به مزایده میرود

با سلام
زمانی که چند نفر در ملکی شریک باشند می توانند از حق شفعه استفاده کنند یعنی قبل از اینکه به غریبه بفروشند به شریک خود پیشنهاد خرید بدهند واگر شریک راضی باشد می توانند بفروشند ویا اینکه ملک را تقسیم کنند و هر کس برمال خود تصمیم بگیرد

با سلام
در املاک مشاعی ، از ملک مشاعی قابل افراز و تقسیم باشد سهم هر یک از شرکاء مجزا خواهد بود اما درصورتیکه قابل افراز و تقسیم نباشد چاره ای جز فروش کل مال مشاع نخواهد بود .

با سلام
اگر هر یک از شرکا بخواهند بفروشند در صورتیکه کسی مخالف باشد باید از دادگاه بخواهد که دستور فروش مال مشاع بدهند و بعد از کارشناسی تصمیم به مزایده میگیرند

مغازه سه طبقه قابل افراز و تفکیک نبوده و در صورتیکه هریک از شرکا بخواهد سهمش را بفروشد و سایرین مخالف باشند میتواند از دادگاه تقاضای دستور فروش مال مشاع را بخواهد . در این صورت دادگاه اقدام به کارشناسی و مزایده ملک مینماید .