ایا مستاجر زمین مزروعی پس از اتمام زمان اجاره حق برداشت بذر محصولات کشاورزی را ندارد؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۴۱۰ #11040640

مستاجر زمین مزروعی هستم و در ان زمین، زعفران و یونجه که محصولاتی چندین ساله هستند را کشت کرده ام.حال پس از اتمام اجاره اداره اوقاف به من اجازه برداشت پیاز زعفران و بذر یونجه را نمیدهد و میگوید زمین اجاره شده با هر انچه در ان کشت شده باید تحویل داده شود ایا چنین حقی دارد؟ ایا من نمیتوانم محصولاتی که کشت کرده ام را برداشت و زمینی خالی که تحویل من شده را تحویل دهم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و درود . اگر قرارداد اجاره باشد میتوانید کشت کنید ولی احتمالا قرار انتفاع منعقد شده است .

بادرودوسلام تا اتمام قراردادحق انتفاع دارید.

با احترام بله مستاجر تا پایان مدت اجاره مالک منافع است

با توجه به ماده ۵۰۴ و یا ۴۹۴ قانون مدنی می توانید حقوق خود را حفظ نمایید .

ماده ۵۰۴ قانون مدنی – ماده ۵۰۴ قانون مدنی :

«هر گاه مستاجر به موجب عقد اجاره، مجاز در بنا یا غرس بوده، موجر نمی‌تواند مستاجر را به خراب کردن یا کندن آن اجبار کند و بعد از انقضای مدت اگر بنا یا درخت در تصرف مستاجر باقی بماند موجر حق مطالبه‌ی اجرت‌المثل زمین را خواهد داشت و اگر در تصرف موجر باشد مستاجر حق مطالبه اجرت‌المثل بنا یا درخت را خواهد داشت.»

باسلام
مستاجر تا پایان مدت اجاره مالک منافع هستند .

برداشت محصولات حق شماست و موجر نمی تواند چنین ادعایی داشته باشد.

باتوجه به مدت قرارداد اجاره می بایست محصولی را کشت نمایید که در پایان اجاره محصول را چیده و مورد اجاره را تحویل موجر نمایید