نحوه منع اشتغال زوجه از طرف زوج چگونه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۷۰ #10119768

با سلام
خانم بنده قبل از ازدواج شاغل نبود ولی بعد از ۳ سال زندگی مشترک شغل ارایشگری زنانه را انتخاب کرده والان ۷ سال است به این کار مشغول است و از ۸ صبح که از منزل خارج می شود ۹ شب به منزل می اید ان هم ۴ شب یک بار چون مغازه ارایشگری زیر منزل پدری ایشان است و همیشه انجا هستند .و چون فاصله منزل ما تا محل کار ایشان زیاد است ۴ شب یک بار به خانه می اید چندین بار مسالمت امیز درخواست کردم که کارش را کنار بگذارد ولی قبول نکرد .الان هم به همین خاطر ترک زندگی کرده بنده هم عدم تمکین داده ام هم منع اشتغال .شنبه دادگاه منع اشتغال داریم .شاهد هم دارم که خانم هیچ وقت در خانه نیستند و من اکثر در خانه تنها هستم .با این اوصاف رای دادگاه نسبت به منع اشتغال خانم چگونه است؟

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شوهر می تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.
اصل اشتغال زوجه به معنای عدم تمکین نیست اما اگر به واسطه اشتغال زن در خانه نباشد یکی از مصادیق عدم تمکین به شمار
می رود و مرد می تواند به علت عدم حضور زن در خانه مانع اشتغال او شود.

مواردی که باعث می شود منع اشتغال زوجه صادر شود این است که شغل زوجه خلاف شان و شئونات خانوادگی بوده و یا به اساس زندگی لطمه وارد می کند بنابرانی چنانچه اثبات نمایید که کار همسرتان به اساس زندگی تان لطمه وارده کرده است امکان اینکه حکم منع اشتغال ایشان صادر شود وجود دارد.

با سلام ووقت بخیر
زمانی زوج میتواند برای منع اشتغال زوجه اقدام کند که شغل زن منافات با شان خانوادگی داشته باشد و. زن به مسئولیت های خوددرزندگی عمل نکند و درکل تمکین خاص و عام نسبت به مرد نداشته باشد علی ایحال دراین مورد تصمیم گیری با قاضی می باشد .

سلام و وقت بخیر
زمانی که شغل زوجه به گونه ای باشد به زندگی خلل و آسیبی وارد نماید می توان مانع استغال همسر شد لذا با توجه به اظهارات شما به نظر می رسد که قاضی با صدور حکم مانع اشتغال زوجه گردد.