اگر در وصیت قید شده باشه که من از ارث محروم هستم یعنی دیگه چیزی بهم تعلق نمیگیره؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۵ #09727469

سلام وقتتون بخیر
پدرم چند روز پیش به رحمت خدا رفته. ایشون دو پسر و یه دختر دارن (خودم). اینکه ایشون چند تا حساب بانکی دارند بنده به دلایل خانوادگی اطلاعی ندارم. می خواستم ازتون بپرسم که اگر برادرام بدون اطلاع من مبالغی رو بعد از زمان فوت برداشت کنند، آیا میشه ازشون شکایت کنم و حقم رو بگیرم. ضمنا پدرم چندین بار وصیت کردن که بدون حضور بنده بوده و همه وصیت ها دست برادر بزرگترم هست. اگر در وصیت قید شده باشه که من از ارث محروم هستم یعنی دیگه چیزی بهم تعلق نمیگیره؟ اینو می دونم وصیت هایی که پدرم نوشتند هیچکدومشون به نفع من نیست. پدرم بعد از ازدواج هیچ علاقه ای بهم نداشتند. ممنون میشم راهنماییم کنید سپاس

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
تصمیم ایشان در خصوص اینکه شما را از ارث محروم کنند کاملا بی اثر خواهد بود و شما نیز کماکان مانند یک ورثه می توانید به اندازه سهم خود از ماترک ایشان ارث ببرید
در صورتی که هر یک از ورثه اقدام به برداشت وجه از حساب ایشان و یا استفاده از سایر اموال متوفی نمایند مسئول شناخته خواهند شد و موظف به جبران آن خواهند بود.

با سلام ورثه برای دریافت وجوه متوفی باید گواهی حصر وراثت دریافت کنند همچنین برای برداشت وجه بانکی باید همه وراث حضور داشته یا از ورثه وکالت نامه داشته باشند تا بتوانند برداشت کنند در ضمن در صورت وجود وصیت نامه متوفی نسبت به یک سوم اموالش حق وصیت داشته و مازاد بر آن نیاز به اجازه سایر وراث است و حق محروم کردن ورثه از ارث وجود ندارد

سلام
اولا روح مرحوم پدرتان قربن رحمت حق دوما شما قبل از طرح هر گونه دعوایی اقدام به اخذ گواهی حصروراثت نمایید سوما اگر احدی از وراث پس از فوت مورث اقدام به هر گونه دخل و تصرف در حسابهای مرحوم متوفی نماید ضمن اینکه حق مطالبه وجوه برداشتی برای سایر وراث محفوظ ا ست برداشت کننده قابل تعقیب کیفری ست چهارما وصیت تا ثلث نافذ است و هیچکس نمیتواند وراث خود را در آینده از ارث محروم نمایند. موفق باشید