چنانچه سهم الارث همسر متوفی مطابق نظر وی عمل بشود، برخورد قانون مدنی چگونه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۳۴ #07291064

باسلام واحترام
در مساله سهم الارث همسر متوفی، نظر اقای -------------با قانون مدنی تفاوت زیاد دارد. ایا مقلدین اقای ---------------در تعیین سهم الارث همسر متوفی میتوانند مطابق نظر اقای ------------عمل کنند؟
یا قانون مدنی مانع تعیین سهم الارث مطابق نظر اقای------------- شده و با ابزارهایی فرد را تحت پیگرد قضایی قرار میدهد؟
درمورد اموالی که ملک متوفی بوده ولی در زمان حیاتش بنام دیگران کرده است، چنانچه سهم الارث همسر متوفی مطابق نظر اقای -------------عمل بشود، برخورد قانون مدنی چگونه است؟
تشکر

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود ملاک اصلی برای تقسیم ارث بین وراث متوفی قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران است و فرد میتواند در زمان حیات اموالش را انتقال دهد

با سلام
۱.ملاک اصلی برای تقسیم ارث بین وراث متوفی قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران است.
۲.فرد میتواند در زمان حیات اموالش را انتقال دهد و کسی نمیتواند به آن اعتراض کند.و سهم الارث مربوط به اموالی است که پس از فوت از متوفی باقی مانده است.

با سلام
تنها موردی که در خصوص سهم الارث همسر متوفی بین برخی از مراجع با قانون مدنی اختلاف هست، بحث ارث بری همسر متوفی از عرصه و اعیان ملک می باشد.
ضمن اینکه ملاک نظر مرجع تقلید متوفی است نه مرجع تقلید وارثین...
همچنین در صورت بروز اختلاف بین وراث و مراجعه به قانون برای تعیین تکلیف، طبق قانون مدنی عمل خواهد شد...
در خصوص اموال و املاکی که فرد قبل از فوتش به نام دیگری انتقال داده، ادعای وراث پذیرفته نیست و هیچ مرجع تقلیدی نظر خلاف این ندارد
در نهایت اینکه مرجع تقلید مدنظر شما مگر چه نظراتی دارد که چنین سوالاتی برایتان پیش آمده؟

سهم الارث طبق موازین قانونی و استدلال شده از مواد قانونی تعیین می‌شود و این که مجتهدی نظر خاصی ارائه داده است مهم نیست، طبق قانون مدنی که استنباط از قرآن دارد