اگر بعد از تقسیم اولیه دین مرا ندهند میتوانم جلوی تقسیم بقیه ی ارث را به نفع خودم بگیرم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۰۰ #07253639

پدرم یکماه پیش فوت شد،قبل از فوت در بیمارستان بستری بود و به درخواست خانواده هزینه های بیماری تا مراسم ها با من بوده و فامیل در جریان هستن مدارک بانکی هم موجوده.درخواست انحصار وراثت داده ایم.الان حس میکنم بعضی از وراث دیگر میخواهند این هزینه ها را ندهند.از طرفی هم فعلا نمیخواهم از دفاتر قضایی اقدام کنم.میخواستم ببینم اگر بعد از تقسیم اولیه دین مرا ندهند میتوانم جلوی تقسیم بقیه ی ارث را به نفع خودم بگیرم تا اول دین من صاف شود یا خیر؟
مراحل رسیدن به پولم طولانی و هزینه بر میشود؟راهنمایی کنید؟چه کار کنم؟

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بعد از تقسیم اگر دینی یافت شود هر وارث نسبت به سهم خود مسول می باشد.

با سلام
هزینه های بیماری تا فوت دین محسوب می شود و باید قبل از تقسیم از ماترک مرحوم تسویه گردد ولی هزینه های بعد از فوت ( البته به جز هزینه های ناچیز کفن و دفن) دین محسوب نمی شود و اگر وصیتی برای این مخارج ( مثل مراسم و احتمالا تهیه غذای مراسم و از این قبیل ..) وجود ندارد و از طرف بقیه وراث نیز نماینده این امور و تقبل هزینه ها نبودید ، فقط درصورت رضایت سایر ورثه می توانید مطالبه کنید .
حتی بعد از تقسیم نیز دیون با شکایت از هر کدام از ورثه ( نسبت به سهم خود) قابل مطالبه است .

با درود
باید قائل به تفکیک شد، طلب شما قبل از فوت متوفی از ایشان بوده که به شما و سایرین منتقل شده (دیون)، بعد از وفات اگر با وصیت بوده از ماترک برداشته نمایید، یا با اذن وراث در این فرض به نسبت سهم و اذنی که داده اند طلبکار میباشید، النهایه، طلب خویش را به اندازه سهم هریک میتوانید از مال آنها یا سهم الارثشان، توقیف نمایید.

درود برشما
دین شما از جمله دیون بر متوفی نیست که بتوانید جلو تقسیم را بگیرید البته صرفا هزینه کفن ودفن جز دیون متوفی است سایر هزینه را اگر بااذن وراثی انجام داده ایدازایشان میتوانیدوصول کنید.

سلام
هزینه های اعلام شده از طرف شما دین محسوب می شود . قبل از تقسیم ترکه باید ابتدا دیون متوفی پرداخت شود و بعد اگر چیزی باقی ماند بر اساس قانون و وصیت تقسیم می شود

درود
بعد از تقسیم اگر دینی یافت شود هر وارث نسبت به سهم خود مسول می باشد.