
همگام با توسعه جوامع و گسترش ابزارهای ارتباطی، رسانه ها به یکی از تاثیرگذارترین شاخص ها در زندگی بشر تبدیل شده و در طی این زمان، همواره جریان ساز بوده و به عبارت دیگر در زمینه های فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و … ایجاد رویه کرده اند.
اساساً یکی از شاخصه های رسانه ی اخلاق مدار، صیانت از حق مؤلف است، رسانه ای که برای بُعد مادی و معنوی تامین کنندگان آثار سمعی و بصری خود تلاش می نماید. سوالی در این خصوص مطرح می گردد و آن مهم اینست که چگونه یک رسانه همانند صدا و سیما می تواند به صیانت از حق مؤلف بپردازد؟
در پاسخ باید بیان داشت، رسانه ای عظیم و فراگیر همچون صدا و سیما می تواند به طرق مختلف اعم از مستقیم و غیر مستقیم در این امر اخلاقی کارکرد مثبتی داشته باشد:
درج اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی در تیتراژ های ابتدایی و پایانی برنامه ها اعم از سریال و فیلم سینمایی، معرفی اسامی مؤلفین قبل و یا بعد از پخش یک تیزر نمایشی، معرفی شعرا و نویسندگان پس از ارائه ی مطالبی که منتسب به آنها می باشد. تمامی مصادیق مذکور، گوشه ای از تاثیرات مثبت صدا و سیما در این امر است که هم در عمل و هم از طریق آموزش می تواند به حمایت از حق مؤلف به عنوان یک امر اخلاقی بپردازد تا در نهایت در سطح جامعه به عنوان یک شاخص اخلاقی مطلوب، فرهنگ سازی گردد.