چگونه به قاضی اثبات نمایم که ایشون اصلا طرف دعوا نیستند و کس دیگری برای من پول واریز نموده؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۱۰ #99707580

سلام و عرض ادب و احترام

یه سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید

اگه شخصی از من شکایت کنه و در دادگاه هم بگه من ده میلیون به حسابش پول پرداخت کردم و به جرم تحصیل مال نامشروع هم شکایت کنه،حالا بعد چند ماه که برگه ها رو چک کردم متوجه شدم اصلا این اقا به حسابم من پول نریخته بلکه خواهرشون به حساب من پول ریخته.
آیا شکایتشون مشروعیت داره؟
چون ایشون به حساب من پول نریختن بلکه خواهرشون ریختن و گفتند که من به حسابشون پول ریختم.

میشه راهنماییم کنید مطابق کدام استناد قانونی میتونم به قاضی بگم که ایشون صلاحیت شکایت ندارن، وقتی که ایشون به حساب من پول نریختن

مشاوره حقوقی تحصیل مال نامشروع
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.
بله اگر از حساب شخص دیگری به حساب شما واریز شده است و خود آن شخص خواهان دعوی نیست می توانید ایراد عدم احراز سمت را به دادگاه ارائه دهید و این ایراد صرفا در موردی قابل طرح است که شخصی به نمایندگی از خواهان اقامه‎ دعوی کند و سمتش محرز نباشد. (بند ‎‎‎۵ ماده ‎‎۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی) بنابراین اگر خود خواهان اقامه‎ دعوی کند، ایراد عدم احراز سمت قابل ‎طرح نیست.
دادگاه در صورت پذیرش این ایراد، قرار رد دعوی صادر می‎کند البته همان شخص در صورتی‎ که‎‎‎ دلیل نمایندگی خود را ارایه دهد، می‎تواند دوباره اقامه‎ دعوی کند. طبق ماده ‎‎۸۵ قانون آیین دادرسی مدنی، خواهان نیز حق دارد نسبت به کسی که پاسخ دعوی را داده است، در صورتی که شخصی غیر از خوانده باشد و سمت او محرز نباشد، اعتراض کند.
موفق باشید.

در دعوای حقوقی صرفا جلسه اول دادرسی امکان ایراد شکلی وجود دارد ولی در پرونده کیفری هم شخصی که به هر نحو خسارت دیده از جرم میتواند شکایت کند و با تکمیل تحقیقات در صورت اثبات جرم محکوم میشوید و این دفاعیات معمولا پذیرفته نمیشود.