با توجه به عدم دارایی شرکت آیا از اعضای هیات مدیره اخذ می شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۴۳۲ #98761984

باسلام و عرض ادب

اینجانب عضو اصلی هیات مدیره یک شرکت تعاونی هستم و سمت من منشی هیات مدیره می باشد که این شرکت از ابتدای سال ۹۵ هیچ فعالیتی ندارد. این شرکت بدون احتساب جریمه حدود سی و چهار میلیون تومان بدهی مالیاتی دارد و حدود یک ماه و نیم است از زمان ابلاغ رسمی این بدهی توسط اداره دارایی می گذرد. لازم به ذکر است که شرکت هیچ پولی در حساب نداشته و اموال شرکت کفاف پرداخت مالیات را نمی¬دهد و اعضای هیات مدیره و شخص مدیر عامل اراده ای برای پرداخت بدهی مالیاتی ندارند. از این رو بنده سئوالاتی دارم که بسیار سپاسگزار می شوم که راهنمایی بفرمایید:
۱- اداره دارایی چگونه این بدهی مالیاتی را وصول می کند. با توجه به عدم دارایی شرکت آیا از اعضای هیات مدیره اخذ می شود؟ اگر پاسخ مثبت است از کدام اعضای هیات مدیره و به چه نسبتی اخذ می گردد ؟
۲- اگر اداره مالیات اقدامی برای وصول بدهی نکند و شرکت نیز بدهی را پرداخت ننماید ظاهرا بدهی مدام شامل جریمه شده و باعث ممنون خروجی اعضاء می شود. اگر قرار است بدهی بر گردن من نیز باشد چه اقدامی می توانم انجام دهم که جریمه و ممنون الخروجی شامل حال من نگردد. من توانایی پرداخت تمام بدهی را ندارم.

باتشکر از راهنمایی شما

مشاوره حقوقی مالیات شرکت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، عدم کفاف دارایی شرکتها برای پرداخت دیون مساوی با ورشکستگی هست و ضرورت داره مدیران نسبت به اعلام و پیگیری از طریق محاکم اقدام کنند ، در مورد مالیات هم دو نکته وجود داره یکی اینکه مدیران مسئولیت دارند و باید مالیات رو بپردازند وگرنه از اموال اونا توقیف و برداشت میشه ، دوم اینکه اگه این وضعیت ناشی از اقدامات غلط مدیران باشه ، سهامداران و شرکاء حق رجوع به مدیران خاطی برای جبران خسارات رو خواهند داشت

در صورتی که اموال و دارایی شرکت برای پرداخت مالیات کافی نباشد اداره مالیات میتواند مالیات را از اعضای هیات مدیره اخذ نماید و حتی منجر به ممنوع الخروجی آنها خواهد شد

با سلام و سپاس از اینکه سوال را جامع طرح نمودید.
شرکت موصوف با توجه به فزونی بدهی بر دارایی عملا متوقف از پرداخت دیون است. و در صورت اعلام ورشکستگی و صدور حکم ورشکستگی طلبکاران صرفا میتوانند طلب خود از هیات تصفیه مطالبه نمایند و نمی توانند به مدیران وقت رجوع نمایند.
۱-ولی اداره امور مالیاتی با توجه به قانون مالیات های مستقیم میتواند طلب خود از شرکت های ورشکسته را از مدیران وقت مطالبه نماید و مدیران در این خصوص مسئولیت تضامنی دارند.
۲-بدهی مالیاتی در صورت عدم پرداخت مشمول جریمه خواهد بود. شایسته است که به اداره دارایی مراجعه و ترتیب پرداخت ارائه نمایید . در صورتی که اجرائیه از اداره امورمالیاتی صادر شده باشد میتوانند ار اموال مدیران وقت به بدهی توقیف نمایند. اگر چنانچه از اموال سایر مدیران توقیف گردد از شما مطالبه نخوهد کرد.

با سلام و سپاس از اینکه سوال را جامع طرح نمودید.
شرکت موصوف با توجه به فزونی بدهی بر دارایی عملا متوقف از پرداخت دیون است. و در صورت اعلام ورشکستگی و صدور حکم ورشکستگی طلبکاران صرفا میتوانند طلب خود از هیات تصفیه مطالبه نمایند و نمی توانند به مدیران وقت رجوع نمایند.
۱-ولی اداره امور مالیاتی با توجه به قانون مالیات های مستقیم میتواند طلب خود از شرکت های ورشکسته را از مدیران وقت مطالبه نماید و مدیران در این خصوص مسئولیت تضامنی دارند.
۲-بدهی مالیاتی در صورت عدم پرداخت مشمول جریمه خواهد بود. شایسته است که به اداره دارایی مراجعه و ترتیب پرداخت ارائه نمایید . در صورتی که اجرائیه از اداره امورمالیاتی صادر شده باشد میتوانند ار اموال مدیران وقت به بدهی توقیف نمایند. اگر چنانچه از اموال سایر مدیران توقیف گردد از شما مطالبه نخوهد کرد.