آیا کسی که محکوم به پرداخت دیه شده میتواند درخواست اعسار بدهد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۳۳ #98268339

پرونده ای در خصوص ضرب و جرح دارم یک آقا خودم و بچه ام را در خیابان به دلایل واهی مورد ضرب و جرح قرار داده و با اتومبیلی که به نام خانمش است به من آسیب وارد کرده و سپس فرار کرد و از روی پلاک ماشین شناسایی و محکوم به پرداخت دیه شد آیا بعد از اینکه دیه رو پرداخت نکرد و دادگاه اجرای احکام حساب خودش و ضامنش را مسدود کرده میتواند درخواست اعسار بکند؟ در صورتی که اطلاع کامل دارم که مال و اموال دارد ولی به خاطر اینکه آدم شروری است و چندین پرونده مشابه داشته تمام اموال را به نام خانمش کرده است.

مشاوره حقوقی دیه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

اولا طبق ماده ۲۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی ، محکوم به پرداخت دیه هم می تواند با ارایه لیست اموال و ۴ شاهد درخواست اعسار از پرداخت محکوم به (دیه) و تقسیط آن را از دادگاه به طرفیت شما بخواهد و شما نیز به عنوان خوانده می توانید شهود رو جرح کنید، لیست اموال موجود محکوم علیه رو به دادگاه ارایه داده یا در صورت صدور حکم اعسار با توجه به غیرمالی بودن دعوا درخواست تجدیدنظر بکنید.

ثانیا در صورت جواب ندادن مراحل بالا یا عدم تمایل به طی اونها در صورت وقوع انتقال اموال به همسر توسط محکوم علیه بلافاصله بعد از وقوع جرم یا اصدار حکم و یا انتقال با مبلغ ناچیز بر اساس ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی درخواست ابطال معامله موردنظر به دلیل صوری بودن یا قصد فرار از دین و مجازات متعاقدین رو از دادگاه بکنید.

بله درخواست اعسار محکوم به دیه پذیرفته خواهد شد

بله میتواند دادخواست اعسار دهد ودر صورت قبول اعسار میتواند درخواست قسطی کند

درود
بله امکان پذیر است و در صورت پذیرش دیه اقساطی می شود.

بله شما می توانید نسبت به اعسار وتقسیط پرداخت دیه دادخواست داده واستشهادیه با امضاحداقل ۲شاهد

امکان درخواست اعسار در پرداخت دیه ب مثابه تمامی دیون وجود دارد و باتوجه ب شرایط مالی و دارایی شخص در خصوص درخواست وی تصمیم گیری خواهد شد

درود بر شما، بله امکان درخواست اعسار از پرداخت دیه وجود دارد، لذا چنانچه این درخواست تایید و اثبات شود، حکم به تقسیط دیه صادر خواهد شد.