آیا باید حتما این اختلاف تو شناسنامه باشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۹۲ #96226498

باسلام خدمت وکلای عزیز.
بنده خواستم درخواست کاهش سن برای بیشتر از پنج سال به کمیسیون تشخیص سن بدم که متاسفانه رئیس ثبت احوال مخالفت کرد و گفت که باید تاریخ تولدت با صدور شناسنامه که داخل شناسنامه است پنج سال اختلاف داشته باشه. ایا چنین چیزی ممکنه؟
تولد و زمان صدور پنج سال اختلاف باشه حالا من چیکار کنم تو رو خدا راهنماییم کنی

مشاوره حقوقی تغییر سن در شناسنامه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اثبات این که سن واقعی کمتر از سن شناسنامه ای است امری دشوار است در این خصوص می توان به شهادت شهود و ارجاع به پزشکی قانونی برای تشخیص سن واقعی استناد کرد باید توجه داشت که بر طبق ماده۲۴۱ قانون آیین دادرسی مدنی ارزش شهادت شهود با دادگاه است در صورت عدم موفقیت برای تغییر سنتان در ثبت احوال شما میتوانید از طریق دادگاه و ثبت دادخواست حقوقی اصلاح تاریخ تولد شناسنامه اقدام نمایید.

سلام می توانید از طریق دادگاه اقدام نمایید

سلام و درود.

مطابق رای وحدت رویه ۵۹۹ مورخ ۱۳/۴/۱۳۷۴ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، برای کاهش سن به میزان کمتر از ۵ سال باید به دادگاه حقوقی محل سکونتان مراجعه نمایید.

متقاضی کاهش سن به میزان کمتر از ۵ سال باید دادخواست خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهد.

شما باید ادله ای محکمه پسند و قاطع همچون: -شهادت شهود، -استشهاد محلی، - نظر پزشکی قانونی و ... ارائه دهید.

اما در صورتی که متقاضی تغییر سن بیش از ۵ سال هستید، باید با مدارک و مستندات خود به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه تان مراجعه کنید تا پس از بررسی مدارک در کمیسیون تغییر سن شهرستان مطرح، بررسی و پیگیری شود.

در رابطه با سوال شما باید گفت خیر؛ چنین الزامی در آیین نامه ها و قانون وجود ندارد.

موفق و سربلند و پیروز باشید.

سلام
دادخواست اصلاح شناسنامه از لحاظ تاریخ تولد به دادگاه باید بدهید.

قانون حفظ و اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب مجلس شورای اسلامی به شماره ۵۷۶-ق مورخ ۱۷/۱۱/۱۳۶۷ به شرح زیر ارائه شده است:

تبصره – صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و درصورتیکه اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیونی مرکب از فرماندار یا بخشدار ، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب مدیرعامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخش محل صدور شناسنامه وبا عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل تشکیل می گردد بیش از۵سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نماید.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و یک تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ دوم بهمن یکهزار و سیصد و شصت و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۶۷ به تایید شورای نگهبان رسیده است
برای بیشتر از آن باید از طریق دادگاه اقدام نمایید که به نتیجه مقصود رسیدن خیلی سخت می باشد