اگر شکایت رو بدون گواهی فوت برادرش ثبت کنه قبول نیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۴۸ #95463828

سلام.
پدر و برادر مجرد یکی از دوستانم ۵ سال پیش فوت کردند. دوستم مجرده و در خانه پدری همراه مادر و برادرش زندگی میکنه ولی با هم سازگار نیستند برادرش معتاده و الان توی زندانه که حدود یکماه دیگه آزاد میشه. خواهرش هم که متاهله باهاش دعوا داره و چند باری به دادگاه مراجعه داشتن. الانم میخواد با کمک برادر و مادرش اون و از خونه پدری بیرون کنه و خودش بیاد اونجا زندگی کنه. دو دانگ خونه به نام مادرشه هیچ کدوم از افراد خانواده اش قصد فروش خونه و یا پرداخت سهمش رو ندارن و بنابراین مجبور شده از راه قانونی برای تقسیم سهم الارث به دادگاه مراجعه کنه. شکایت رو تنظیم کرده ولی امروز بهش گفتن که باید گواهی فوت و شناسنامه ی برادر فوت شده ات هم باشه یا اگه نداری باید سه تا شاهد مرد ببری و مراحل گواهی فوت و شناسنامه رو دوباره انجام بدی. وگرنه حتی اگه شکایت رو ثبت کنی قاضی قبول نمی کنه...
از طرفی بهش گفتن این مراحل حدود ۶ ماه طول می کشه
آیا حتما باید گواهی فوت برادرش باشه؟
ایشون به گواهی فوت یا شناسنامه برادرش دسترسی نداره چکار باید بکنه؟
چه مدت بعد از ثبت شکایت طول می کشه تا به حقش برسه؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بدون اثبات فوت ، امکان طرح و پیگیری دعوی مربوط به ماترک وجود ندارد . برای دریافت گواهی فوت باید به اداره ثبت احوال مراجعه کنید .

سلام
دعوی تقسیم ارث باید به طرفیت کلیه مالکین اقامه شود
و اگر یکی از آنها فوت شده باشد باید به طرفیت ورثه اقامه می شود
و برای اینکه ورثه مشخص باشند باید گواهی انحصار وراثت اخذ شود
و چنانچه دسترسی به شناسنامه وجود نداشته باشد می توانید از شورای حل اختلاف نامه بگیرید و مشخصات ایشان را ثبت احوال بیاورید