سهم الارث دختر اون چقدر هست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۸ #94794126

سلام و خسته نباشید
مردی فوت کرده
و سه تا ورثه داره (مادرش.همسرش و دخترش)
مادر پسر در صورت نبودن پسر
سهم پسر میبره

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
از کل ماترک فرد فوت شده
به میزان یک ششم به مادر
به میزان یک هشتم به همسر
و مابقی به دختر میرسد

۱/۶ مادر و ۱/۸ همسر و تتمه برای دختر متوفی است.

با سلام سهم ارث مادر یک ششم و سهم الارث زوجه یک هشتم و الباقی آن به دختر میرسد

با سلام و احترام

ماده ۹۰۸ - هرگاه پدر یا مادر متوفی یا هر دو ابوین او موجود باشد بایک دختر فرض هر یک از پدر و مادر سدس ترکه و فرض دخترنصف آن خواهد بود و مابقی بین تمام وراث به نسبت فرض آنها تقسیم شود مگر اینکه مادر حاجب داشته باشد که در این صورت مادر از مابقی چیزی نمی برد.

ماده ۹۰۹ - هرگاه پدر یا مادر متوفی یا هر دو ابوین او موجود باشند باچند دختر، فرض تمام دخترها دو ثلث ترکه خواهد بود که بالسویه بین آنها تقسیم می شود و فرض هر یک از پدر و مادر یک سدس و مابقی اگر باشد بین تمام ورثه به نسبت فرض آنها تقسیم می شودمگر اینکه مادر حاجب داشته باشد در این صورت مادر از باقی چیزی نمی برد.

ماده ۹۴۶ - (اصلاحی ۲۱/۱۲/۱۳۸۷) زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می باشد.
اصلاحی مورد ذکر:
چاپ شده در روزنامه رسمی شماره ۱۸۶۵۱ مورخ ۲۱/۱۲/۱۳۸۷
ماده واحده - مواد (۹۴۶) و (۹۴۸) قانون مدنی مصوب ۱۸/۲/۱۳۰۷ به شرح زیر اصلاح و ماده ۹۴۷ آن حذف می گردد:
ماده ۹۴۶ - زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می باشد.
ماده ۹۴۸ - هرگاه ورثه از اداء قیمت امتناع کنند، زن می تواند حق خود را از عین اموال استیفاء کند.

سوال شما واضح نیست. در کل همسر متوفی در صورت دارا بودن فرزند یک هشتم از ماترک سهم میبرد. و فرزند ذکور دو برابر از اناث سهم میبرد.

با سلام
خیر - سهم ارث مادر: ۱/۶ اگر متوفی فرزند یا خواهر و برادر داشته باشد_ ۱/۳ اگر متوفی فرزند و خواهر و برادر نداشته باشد.