اتهام مشارکت در کلاهبرداری به من زده شده؛ چه کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۶۵ #93851271

با سلام
سال گذشته در سایت دیوار با کسی تماس گرفتم که خود را خریدار پسته معرفی کرده بود تماس گرفتم و قیمت پسته فندقی را ۱۴۰ اعلام کرد و من به یک فروشنده ای اعلام کردم و اکس نمونه را تلگرام فرستاد و من برای خریدار فرستادم و اوکی داد و من هم شماره هاشون دادم به همدیگ خودشون کاراشو انجام بدن ولی فروشنده بهم زنگ و گفت راسیتش میترسم این قیمت که بالا داده بار رو هم باید ببریم یه شهر دیگ ترس داره و من این رو بخریدار اعلام کردم و گفتم جریان اینطوره گفت شما بهش بگو قبول میکنه منم گفتم بار برا من که نیست من به زور که نمیتونه به کسی بگم معامله کن یا نکن پیش خودش میگه حتما یه ریگی به کفشش هست گفتم نه از خیر این معامله گذشتم شما دیگه خود دانید چند روز بعد که با خریدار تماس گرفتم که بار دیگه ای معرفی کنم متوجه شدم که قراره با همون شخص معامله کنند اما فروشنده به من چیزی نگفته بود باهاش که تماس گرفتم گفت اره قراره معامله کنیم و در صورتی که قیمت پسته فندقی ۱۲۵ عرف بازار بود و من هم فکر میکردم که قراره نهایت با همین قیمت معامله بشه در خواست خریدار که با سهم کمیسیون من شریک بشه رو هم قبول کردم چون واقن دوست داشتم معامله انجام بشه ولی این آقا به من دروغ گفته چون بار رو ۱۳۴ فروخته. حتی انقدر بهشون اعتماد داشتم که گفتم من که مای معامله نیستم طرف رو هم نمیشناسم کمیسیون من رو هم شما بگیرید گفت نه زشته من که نمیتونم گفتم حداقل پای معامله به من زنگ بزن که من بتونم کمیسیون بگیرم قبول کرد و حتی از روی محکم کاری که گفته بود میترسم. گفتم آقای x بار رو تحویل دادین فقط پول نقد بگیرین چک قبول نکنید ون چک اعتباری نداره یا حد اقل چک گرفتید تا پول نشده بار تحویل ندید که خیالتون راحت باشه
اما ایشون رفته ۲۵۰۰ کیلو بار رو تحویل داده و ۲۰ فقره چک گرفته که هیچکدوم پول نشده
حالا از من به عنوان مشارکت در کلاهبرداری شکایت کرده و همین ماه فکر کنم دادگاه برم
من نه ضمانت کردم نه چک دادم نه اصلا اون طرف رو میشناختم و نه تا قبل آگهی با ایشون در ارتباط بودم نه پای معامله و بعد از اینکه تماس گرفتم فقط صرف آنکه این آقای بی ذات و شرف خریدار هست دنبال بار بودم براشون نه اینکه کلاهبرداره
نتیجه کار من چی مشه؟بخدا خیلی درگیرم جوابم و بدین لطفا
در ضمن اون کسی که چک هارو اورده و صاحب چک و اونی که ضمانت کرده رو دستگیر کردن
من خریدار رو با اسم T و کسی رو که شریکش معرفی کرده رو به اسم S
ومن هر صحبتی کردم با T بوده ور هروقت هم با s تماس میگرفتم جواب نمیداد
حالا آقای sرو گرفتن و گفته روز معامله من زندان بودم
این امکان داره این آقای T که هنوز دستگیر نشده همون آقای s باشه و از داخل زندان با کمک این دو نفر از بیرون کلاهبرداری کرده باشن
اخه چون گوگل سرچ کردم این امکان هست که از داخل زندان این اتفاق افتاده باشه
ممنون لطف کنید فقط جوابم و بدین تشکر تشکر تشکر

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود مطابق آنچه در سوال آمده است جرمی واقع نشده است

با سلام و وقت بخیر؛
در خصوص سالی که مطرح نموده اید اولا جرم کلاهبرداری بر اساس مواد مختلف از قانون مجازات اسلامی و قوانین خاص مرتبط با جرم کلاهبرداری از جمله ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری می بایست اقدامات متقلبانه مقدم بر اخذ وجه از سوی متهم صورت پذیرفته باشد، و جرم شما به عنوان معاونت در جرم کلاهبرداری منوط به احراز سوء نیت شما می باشد و صرف دروغگویی نمی تواند موجبی برای انتصاب جرم واقع شده به شما باشد.
از سوی دیگر امکان صورت پذیرفتن اعمال مجرمانه حتی زمانی که متهم طی محکومیت کیفری دیگری در زندان در حال سپری کردن مدت حبس می‌باشد نیز امکان پذیر بوده و پیشنهاد می گردد ابتدائا در سامانه ثنا به منظور ابلاغ الکترونیک هرگونه ابلاغیه به شما ثبت نام نموده و به محض ابلاغ در شعبه درخواست‌کننده(صادر کننده ابلاغیه حضور)حاضر شوید و مراتب دفاعیات خود را در تقابل با اتهامات انتسابی مطرح نمایید در صورت لزوم میتوانید از از حضور همکاران ما وکلای مجرب بنیاد وکلا استفاده نمایید.
موفق باشید

موضوع در خصوص شمما از مصادیق کلاهبرداری و یا معاونت در آن نیست زیرا اسناد تجاری واخواست شده خود در حکم وجه است و با اقامه دعوی مرتبط امکان وصول دارد نبود اشخاص در موضوع گفته شده نشان دهنده وقوع جرمی نیست