آیا میتونیم از طریق سفته ها مطالباتمون رو وصول کنیم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۳۴۴ #93746467

با سلام
ما از کسی سفته داریم که قبلا پیش ما کار میکرده، چون وجوهی رو به ایشون دادیم و قرار بود که کاری انجام بده و متاسفانه انجام نداد و پول ها رو خورد و الان هم از پیش ما رفته.
۱- آیا میتونیم از محل سفته ها مطالباتمون رو وصول کنیم؟
۲- آیا صرفا داشتن سفته دلیلی بر طلبکاری ما هست یا اینکه باید مدارک و دلائلی هم داشته باشیم. چون من شنیدم که صرفا با داشتن سفته به عنوان سند تجاری و به استناد وصف تجریدی سفته میشه مطالبات مون رو وصول کنیم و دیگه قاضی به نحوه ایجاد مطالبات یا بدهی کاری نداره. صرفا داشتن سفته دلیل بر دین مدیون هست.
۳- باید به دادگاه شکایت کنم یا شورای حل اختلاف و یا اینکه به بانک برم سفته رو واخواست کنم؟
۴- آیا بهتر هست خودم سفته ها رو واخواست کنم و یا اینکه بدم به کس دیگری این کار رو انجام بده؟
با تشکر.

مشاوره حقوقی سفته
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بانظر به ادعاهای شما ابتدا با مراجعه به بانک سفته واخواست بشه و سپس دادخواست مطالبه بدین البته شورا یا دادگاه رو باتوجه به مبلغ سفته همان جایی که طرح دعوا میکنید مشخص میکنه و نیازی به اعلام شکا نیست ولی خب بدونید که بیست ملیون به بالا میره دادگاه
در مورد سوال بعدی شما مبنی بر اینکه چه کسی شکایت بکنه خب اگر واقعا کل مبلغ سفته رو طلب دارین لزومی نداره کسی دیگه طرح دعوا کنه ویا اگر طرف شما میتونه با ترفند زیر بدهیش بزنه بهتره خودتون واخواست نکنید و خودتون هم طرح دعوا نکنید

بایستی قبل از اقدام برای ایشان اظهارنامه ارسال نمایید .

سلام
اگر سفته ها بابت حسن انجام کار بودند باید ثابت کنید که عملکرد آن شخص به ضرر شما بوده است

با سلام وصول طلب از محل سفته ها از طریق واخواست سفته و یا طرح مستقیم دادخواست مطالبه ممکن است. وجود سند تجاری در ید شما اماره بدهکاری امضا کننده است. و نیازی به اثبات منشا این سفته ندارید و طرف مقابل چنانچه مدعی ایرادی در این زمینه است ایشان باید خلاف آنرا اثبات نماید. برای طرح دادخواست با توجه به مبلغ اگر زیر ۲۰ میلیون تومان باشد در شورای حل اختلاف و بالای ان در دادگاه باید تعقیب شود.

سلام
در خصوص اقدام آن شخص باید توجه داشته باشید که ایشان مرتکب خیانت در امانت شده است و چنانچه شاهدی بر ارتکاب عمل مزبور دارید می توانید علیه ایشان شکایت کیفری نمایید.
در خصوص سفته ها نیز گاها منشا صدور آنها مورد بررسی قرار میگیرد، اما شما می توانید بدوا سفته ها را واخواست کنید و متعاقبا نسبت به مطالبه وجه آنها اقدام نمایید.
در خصوص اینکه از طریق دادگاه یا شورا اقدام کنید موضوع بستگی به وجه سفته ها دارد و اگر بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد به دادگاه ارجاع می شود
خودتان می توانید اقدام کنید

با سلام
سفته را می توان به اجرا گذاشت ولی اگر فرد ادعایی نماید مبنی بر اینکه سفته در ازای موضوعی بوده که آن موضوع حقی برای شما در اجرای سفته نمی گذارد آنگاه باید خسارت به شخص بدهید
موضوع قرارداد فیمابین و ... باید رویت شود تا بهتر مشاوره داده شود