اگر قبل از جلسه اول رسیدگی خانواده شاکی رضایت دهند مجدد می توانند شکایت خود را مطرح کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۶۱ #92501242

باسلام اگر خانواده ای به جرم آدم ربایی و تجاوز به عنف برای دخترشون بعد از گذشت ۴ ماه از کسی شکایت کنن(بدون دلشتن شاهد یا نامه پزشکی فانونی و صرفا با چت های سکسی داخل تلگرام )و بلافاصله قبل از رفتن به جلسات رسیدگی دادگاه بروند و رضایت بدهند و رضایت بزارن روی پرونده آیا  جنبه ی عمومی جرم برای پسر لحاظ میشود با توجه به اینکه اصلا جلسه ای داخل دادگاه نرفتن و چیزی اصلا اثبات نشده و قبل از رفتن به جلسات و تشکیل جلسه و دوروز بعد شکایت بروند رضایت بزارن روی پرونده. قابل شکایت است؟

مشاوره حقوقی روابط نا مشروع
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

رضایت شاکی می تواند ازموجبات تخفیف مجازات ازحیث جنبه عمومی جرم باشد .

با سلام ووقت بخیر
مجازات جرم تجاوز به عنف اعدام است و بر اساس ماده ۱۱۴: «در جرائم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود، حد از او ساقط می گردد. همچنین اگر جرائم فوق غیر از قذف با اقرار ثابت شده باشد، در صورت توبه مرتکب حتی پس از اثبات جرم، دادگاه می تواند عفو مجرم را توسط رئیس قوه قضائیه از مقام رهبری درخواست نماید.
در زنا و لواط هرگاه جرم به عنف، اکراه و یا با اغفال بزه دیده انجام گیرد، مرتکب درصورت توبه و سقوط مجازات به شرح مندرج در این ماده به حبس یا شلاق تعزیری درجه شش یا هر دو آنها محکوم می شود.»
به دلیل اینکه اصل بر غیر قابل گذشت بودن جرایم است و نیز با توجه به تصریح نشدن در ماده 104 قانون مجازات اسلامی جدید، جرم مذکور در ماده 637 مصوب 1375 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، واجد جنبه غالب عمومی و در نتیجه غیر قابل گذشت است و تعقیب آن نیاز به شکایت شاکی خصوصی ندارد و دادستان می‌تواند راسا آن را تعقیب کند. به‌طبع گذشت شاکی خصوصی نیز موثر در تعقیب نیست.
مجازات را دادگاه تعیین میکند