شرایط استفاده از قسامه چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۵۹۵ #9230

باسلام
اگر در دادگاه شرایط لوث پیش بیاید یعنی هر دو اقرار کنند که موردی پیش آمده و بر سر جزئیات اختلاف داشته باشند و شاکی قسم بخورد که ایشان فلان کار را انجام داده آیا حق قسم برای رد اتهام برای متشکی عنه وجود دارد؟
اگر ایشان هم قسم بخورد که این کار انجام نشده مورد دیگر قابل پیگیری نیست؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قسامه برای اثبات قتل عمد با 50 قسم اجرا می‌شود. قسم خورندگان باید مرد بوده و از خویشان و بستگان نسبی شخص مدعی باشند. مدعی نیز می‌تواند یکی از قسم‌خورندگان باشد، حتی اگر تعداد قسم خورندگان کمتر از 50 نفر باشد. هر یک از قسم خورندگان می‌تواند بیشتر از یک قسم بخورد، طوری که 50 قسم کامل شود و اگر هیچ مردی از خویشان و بستگان نسبی مدعی برای قسامه وجود نداشته باشد یا حاضر به قسم خوردن نباشد، مدعی می‌تواند خودش 50 قسم بخورد، هر چند زن باشد. بنابراین برای اینکه قسامه کاربرد داشته باشد، ادعای مدعی باید دارای دلایل و نشانه‌هایی باشد که قاضی را دچار شک نزدیک به یقین کند و یا دلیلی بیاورد که حاکی از صداقت گفته‌هایش باشد که در زیر به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌شود.

موید باشید