الزام شرکت بیمه به پرداخت دیه چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۲۶۵ #91230087

در یک تصادف جرحی ، پس از قطعی شدن رای ، مجنی علیه با نامه ی اجرای احکام کیفری جهت اخذ دیه به شرکت بیمه ی طرف قرارداد مقصر حادثه مراجعه می نماید .
شرکت بیمه بر خلاف نص صریح ماده ۱۴ "قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث " ، پرداخت دیه ی کامل را منوط به پرداخت دو و نیم درصد بازیافت موضوع بند الف ماده ۱۴ قانون بیمه اجباری نموده و از دریافت نامه و تشکیل پرونده ، خودداری کرده است .
چه پیشنهادی برای مجنی علیه دارید؟ (توضیح اینکه هدایت مجنی علیه به استفاده از مواد ۳۰ تا ۳۳ قانون بیمه اجباری در بدو امر ، خیلی کارگشا نیست چون اثبات ارائه ی مدارک به بیمه با وجود ندادن رسید یا نگرفتن پرونده از سوی شرکت بیمه ، بسیار سخت می باشد )
۱ – راهکار اول : مجنی علیه ، نامه ی اجرای احکام کیفری و پیوستهای آن را در قالب اظهار نامه برای شرکت بیمه ارسال نماید . در این صورت شرکت بیمه نمی تواند مدعی عدم ارائه مدارک از سوی مجنی علیه شود و باید طبق ماده ۳۰ قانون بیمه اجباری ، ظرف ۱۵ روز بعد از دریافت اظهار نامه ، دیه را به مجنی علیه پرداخت نماید و در صورت عدم پرداخت ، به استناد ماده ۳۳ قانون مذکور، بر علیه شرکت بیمه اقامه دعوا نماید.
۲ – راهکار دوم : مجنی علیه به دلیل عدم اجرای حکم از سوی بیمه ، به شعبه اجرای احکام کیفری صادر کننده ی نامه ، مراجعه و تقاضای اجرای حکم (پرداخت دیه) را نماید .

مشاوره حقوقی دیه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر طبق حکم دادگاه ، پرداخت دیه بر عهده بیمه قرار داده شده است لذا بیمه موظف به پرداخت دیه خواهد بود و در صورت ممانعت از پرداخت میتوانید از طریق اجرای احکام شعبه اقدام نمایید.

سلام
میتوانید از دادگاه کیفری و طرح شکایت علیه شان مطالبه دیه نمایید

سلام
اگر بیمه پرداخت نکرد می توانید از طریق دادگاه درخواست کنید