حداکثر چقدر طول می کشد تا دادگاه به شکایت رسیدگی کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۳ #89318065

سلام خسته نباشید. چهار سوال داشتم که ممنون میشم هر چهار سوال رو پاسخ بدید.
۱. اگر فردی در مورد موضوعی به دادگاه شکایت کند حداکثر چقدر طول می کشد تا دادگاه به شکایت آن فرد رسیدگی کند؟ آیا رسیدگی به یک شکایت توسط دادگاه و شروع کار دادگاه و باز شدن پرونده ی شکایت توسط دادگاه از پنج ماه بیشتر طول می کشد؟
۲. آیا بعد از گذشت دو سال از یک موضوع، کسی می تواند شکایت کند؟
۳. ممکن است که دادگاه، پرونده ی شکایتی را که برای یک سال یا دو سال پیش بوده است را بعد از گذشت یک سال یا دو سال به تازگی باز کند و روی آن پرونده کار کند و به آن شکایت و پرونده بعد از گذشت یک سال یا دوسال رسیدگی کند؟
۴. به طور کلی بعد از گذشت چه مدت زمانی، دیگر نمی توان به دادگاه شکایت کرد؟
ممنون میشم که به طور کامل و دقیق و قابل فهم به من پاسخ دهید.

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ضمن اهدای سلام و احترام
در خصوص پاسخ بند یک جوابیه استاد محترم جناب آقای احسان عبدالهی کامل است
پاسخ سایر پرسش های شما توجه شما را به مواد ۱۰۶ الی ۱۱۳ قانون مجازات اسلامی جلب میکنم مطالعه بفرمائید چنانچه ابهامی باقی ماند در خدمتم

سلام
مدت رسیدگی به پرونده قابل پیشبینی نیست اما اصولا حدود ۵ ۶ ماه می باشد
طرح مجدد پرونده با توجه به حکم صادره در ان ممکن است امکان پذیر باشد و مضی مدت دو ساله در صورت وجود شرایط لازم نمیتواند مانع رسیدگی مجدد شود

ضمن اهدای سلام و احترام
لازم به ذکر است غیر از رسیدگی به اتهامات قتل عمد و زنا و سرقت مسلحانه تمامی اتهامات دیگر ابتدا در دادسرا رسیدگی و در صورت صدور قرار جلب به دادرسی و قرار مجرمیت و موافقت دادستان پرونده به دادگاه ارسال میشود
و اما بعد
پس از ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات قضایی شکایت به یکی از شعب دادیاری یا بازپرسی دادسرا ارجاع میشود و روند رسیدگی آغاز میشود یعنی در پاسخ پرسش شما در خصوص طول مدت باید گفت حداکثر چند روز
در پاسخ به پرسش دیگر شما برخی از اتهامات مشمول مرور زمان میشوند که چنانچه در گوگل ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی را جستجو نمایید این جرائم توضیح داده شده است

۱- بستگی به موضوع جرم و اسناد و مدارک موجود دارد . دادسرا برای احراز وقوع جرم ناچار از تحقیقاتی است که نتیجه بخش بودن آن تحقیقات موکول به مدارک موجود است . لذا نمیتوان زمان دقیقی برای این موضوع تعیین کرد .
۲- بعضی از جرمها بنا به مجازات تعریفی در قانون مشمول مرور زمان شده و بعضی از جرائم نیز شامل مرور زمان نخواهند شد . حداقل مرور زمان سـه سال است که برای جرائم مختلف فرق میکند .
۳- در صورتی که پرونده منتج به اعلام نظر نشده باشد امکان دارد .
۴- پاسخ همان است که در بخش ۲ داده شد .