آیا عدم تمکین تنها با پاسخ اظهارنامه قابل اثبات است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۱۷۲ #87733957

با سلام
اگر وکیل زوجه در طی پاسخ به اظهارنامه زوج، بصورت ضمنی پذیرفته باشد که از تاریخ_____در منزل حضور نداشته (بمدت ۶ ماه)،
آیا همین اظهارنامه برای اثبات عدم تمکین زوجه کافیست؟
یا باید شاهد و نامه ۱۱۰ و ... هم موجود باشد؟
آیا اگر شاهد نیاز بود، شهادت خانواده زوج کافیست؟
اگر زوجه بگوید که زوج او را از خانه بیرون کرده است (که در واقع اینطور نیست)، آیا این مسئله تاثیری در روند عدم تمکین دارد یا دادگاه در هر صورت زوجه را الزام به تمکین میکند؟

سپاس

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی: اصول مراحل اثبات عدم تمکین مستلزم حکم دادگاهست بنابرین موارد ذکر شده در سوالات حضرتعالی تاثیزی در اثبات عدم تمکین زوجه برای صدور حکم نشوز نمیباشد . لذا با تقدیم دادخواست الزام به تمکین توسط زوج دادگاه زوجه را مکلف به تمکین و سکونت در منزلی که زوج تهیه نموده یا دارد مینماید و زوج را مکلف به تهیه محل سکونت در حد شان و شخصیت زوجه مینماید .. پس از صدور این رای و ارجاع به قسمت اجرای احکام ، از طریق ابلاغ بجهت اجرای رای از شما دعوت میشود که مستندات منزل را ارائه نمایید ... در صورت قبول نمودن زوجه از محلی که برای سکونت قرار داده شده توسط دادورز اجرای احکام تاریخی برای ورود به منزل قرار میدهد و ...
حالذ جنانچه زوجه محل سکونت را ندیده باشد و یا برایش شک و شبهه ایی وجود داشته باشد ابتدا تقاضای تایید محل توسط کارشناس مربوطه را مینماید در صورت تایید مراحل بعد صورت میگیرد و در صورت عدم تایید زوج مکلف به تهیه منزلی دیگر است و الی آخر
اما نهایت امر : چنانچه هر کدام از زوجین در هر مرحله اقدامی ننماید در حکم عدم تمکین است و عواقبو تبعات خود را دارد لازم بذکر است این دعوی هیچگونه ضمانت اجرایی ندارد..

باتوجه به توضیحات شما اطهارنامه اعلامی ازسوی زوجه ، اثبات کننده عدم تمکین زوجه نیست

اظهار و اقرار صرف وکیل در حق موکل ملاک عمل دادگاه قرار نخواهد شد و در صدور حکم تمکین دادگاه مستقلا تحقیق و بررسی خود را به عمل خواهد آورد. شهادت شهود ک گزارش ۱۱۰ و غیره قرینه و اماره میتوانند مورد استناد دادگاه واقع شوند. اگر ادعا شود زوج ایشان را بیرون کرده صرف ادعا ملاک نیست باید این ادعا اثبات شود.

سلام اقرار وکیل نسبت به موکل معتبر نیست . اما ارسال اظهارنماه خود دلیل بر عدم تمکین می تواند باشد . شهادت شهود نیز لازم است . در جلسه نیز از زوجه سوال می شود که علت ترک چیست و آیا حاضر به تمکین می باشد یا خیر ؟