در چه مواردی قاضی دستور دریافت صوت مکالمات تلفن را از مخابرات می دهد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۵۶ #84913022

سلام
آیا تنها در موارد اشاره شده در ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی قاضی دستور دریافت صوت مکالمات تلفن همراه را از مخابرات می دهد و در مورد جرم تعزیری درجه ۵ و ۶ که در ماده فوق بدان اشاره نشده دستور نمی دهد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اصل ۲۵ قانون اساسی ، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، استراق سمع و هرگونه تجسس را جز به حکم قانون ممنوع اعلام کرده است. بنابراین اصل بر عدم جواز کنترل ارتباطات تلفنی است.
بدان اشاره نشده دستور نمی دهد؟
تبصره ۲ ماده .. کنترل اطلاعات تلفنی اشخاص محکوم ممنوع است مگر به تشخیص یکی از این دو مقام: اول، دادگاه بدوی که رای زیر نظر آن اجرا می شود.
دوم، قاضی اجرای احکام
مطابق ماده ۶۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری، امکان کنترل ارتباطات شخصی میان افراد با رعایت شرایط مقرر در ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری وجود خواهد داشت.
اما این امر به معنای آزادی در ورود و تجاوز به حریم خصوصی افراد نمی باشد. چه اینکه اولا قانونگذار موارد کنترل و شرایط آنرا به دقت مشخص نموده است. دوما مجازات هایی را برای سوءاستفاده کنندگان و نیز متجاوزان به حریم خصوصی افراد در نظر گرفته است