دیه دندان چگونه محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵,۵۰۸ #84144083

با سلام و خسته نباشید

من تصادف کردم ۶ تا از دندان های جلوم شکسته و در نامه پزشک قانونی دیه دندان هارو درصدی نوشتن مثلا شکستگی دندان های نمایان قدامی دندان اول فک بالا به میزان ۳۰ درصد - دندان سوم فک بالا ۱۵ درصد - دندان سوم فک پایین ۲۰ درصد.
سوالم اینه آیا هر شکستگی دیه کامل داره؟
و بنده دیه ۶ دندان کامل برام میاد؟
یا به اندازه درصد هر دندان مشخص شده دیه دارم مثلا ۱۵ درصد یک دندان؟
۳۰ درصد یک دندان؟
۲۰ درصد یک دندان؟
لطفا جواب بدید

مشاوره حقوقی دیه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دیه شما توسط اجرای احکام تعیین و اعلام میشود

جمع کل درصدها برای ۶ دندان با همدیگر میشود میزان دیه شما
و برای هر دندان یک دیه جداگانه محاسبه میشود
بعنوان مثال اگر ۶ تا ۲۰ درصد باشد میشود ۱۲۰ درصد

میزان دیه را پزشکی قانونی مشخص می نماید

ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی از بین بردن تمام دندان های دائم بیست و هشت گانه دیه کامل دارد که به ترتیب زیر توزیع می‌شود:

الف- دندان‌های جلو که عبارتند از پیش چهارتایی و نیش که از هر کدام و عدد در بالا و دو عدد در پایین می روید و جمعا دوازده عدد است هر کدام یک بیستم دیه کامل دارد.

ب- دندان های عقب که درچهار سمت پایانی از بالا و پایین در هر کدام یک ضاحک و سه ضرس قرار دارد و جمعا شانزده عدد است هر کدام یک چهلم دیه کامل دارد.

طبق ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آن ها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد.

تبصره ۱- هر گاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است.

تبصره ۲- هر گاه در مورد این که دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقل الامرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

ماده ۶۱۸ همین قانون بیان می‌دارد هر گاه دندان‌های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش می یابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

طبق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی در میزان دیه تفاوتی میان دندان هایی که رنگ های گوناگون دارند و جود ندارد و اگر دندانی در اثر جنایت سیاه شود و نیفتد دیه آن دو سوم دیه هان دندان است و دیه دندانی که قبلا سیاه شده است یک سوم دیه همان دندان است.

تبصره – در تغییر رنگ دندان بدون آنکه سیاه شود یا منفعت آن از بین برود ارش ثابت است و اگر پس از آن شخصی دندان مزبور را بکند باید دیه کامل همان دندان را بدهد.

ماده ۶۲۰ بیان می‌دارد ایجاد ترک یا لق کردن دندان هر گاه درحکم از بین بردن آن باشد موجب دیه همان دندان و در غیر این صورت موجب ارش است.

طبق ماده ۶۲۱ کندن دندان لق یا ترک خورده که منفعت آن باقی است موجب دیه همان دندان و در غیر این صورت موجب ارش است و در ماده ۶۲۲ آمده شکستن آن مقدار از دندان که نمایان است با بقای ریشه دیه همان دندان را دارد و اگر کسی بعد از شکستن مقدار مزبور ریشه را بکند خواه مرتکب کسی باشد که مقدار نمایان دندان را شکسته است یا دیگری ارش تعیین شود.

تبصره ۱- شکستن مقداری از قسمت نمایان دندان به همان نسبت دیه دارد.

تبصره ۲- هر گاه قسمتی از دندان کنده شده در اثر جنایت یا عارضه ای قبلا از بین رفته باشد به همان نسبت از دیه دندان کاهش می یابد.

ماده ۶۲۳ بیان می‌دارد که در کندن دندان شیری یک صدم دیه کامل ثابت است مگر اینکه کندن آن موجب شود دندان دائمی نروید که در این صورت باید دیه کامل دندان دائمی پرداخت شود.

تبصره – شکستن معیوب کردن و شکافتن دندان شیری موجب ارش است.

ماده ۶۲۴ بیان می‌دارد با کنده شدن دندان دائمی دیه همان دندان ثابت می شود اگر چه دوباره در محل آن دندان دیگری بروید و مانند سابق شود و چنانچه شخصی دندان روییده شده را دوباره بکند باید دیه کامل همان دندان را بپردازد.

طبق ماده ۶۲۵ قانون مجازات اسلامی هر گاه به جای دندان کنده شده دندان دیگری یا همان دندان قرار گیرد و مانند دندان اصلی دارای حس و حیاب شود کندن آن دیه همان دندان را دارد لکن اگر دارای حس و حیات نباشد کندن آن موجب ضمان مالی است.

سلام.ماده ۶۱۶ تا ۶۳۴ قانون مجازات اسلامی به بحث «دیه دندان» اختصاص دارد.با مطالعه این مواد به طور کامل خواهید فهمید که میزان دیه چقدر است.

با سلام
توسط اجرای احکام میزان دقیق اعلام خواهد شد.

درمرحله اجرای حکم . محاسبه دیه بااجرای احکام کیفری است