اعسار باید در شورا صورت گیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۸ #81348781

با سلام وقت بخیر
اینجانب
از دو شاهد که در شورای حل اختلاف در پرونده اعسار شهادت کذب دادند در دادسرا شکایت کردم الان با بررسی پرونده میگویند طبق ماده ۶۵۰ شهادت کذب نزد مقامات رسمی بوده ولی شورا دادگاه نیست اما طبق ماده ۹ شورای حل اختلاف می توانم دفاعیات انجام دهم و نظر دادیار را برگردانم و بگویم طبق این ماده اگر اصل دعوی در شورا رسیدگی شده بشد و برای طرف حکم محکومیت صادر شده باشد. حتی با توافق طرفین هم نمیشود به دادگاه مراجعه کرد و این مورد اعسار جزو صلاحیت های اجباری شورا می باشد. (شهادت کذب در شورا صورت گرفته است). آیا امکان پذیر هست؟

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که شهادت کذب در دادگاه صالح به موجب حکم قطعی به اثبات برسد در این صورت چنین موضوعی" شهادت دروغ " موجب بطلان حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود بلااثر می‌شود و این در حالی است که در امور کیفری یکی از جهات درخواست تجدید نظر دروغ بودن شهادت شهود است.

مطابق ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی مجازات شهادت دروغ سه ماه تا دو سال حبس و یا یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون جزای نقدی است.