منظور از تعزیری چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۱۷۵ #78822876

با سلام حدود یک سال پیش گوشی و چند تا وسایل بنده رو یه نفر از منزلمون دزدید روز دادگاه متهم در دادگاه حضور نیافت و صورت جلسه کردن. سه روز پیش رای نهایی رو قاضی صادر کرد و برای متهم طبق مواد ۶۶۱ و ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵(بخش تعزیرات) حکم بر محکومیت متهم به تحمل ۶ماه حبس و ۴۰ ضربه شلاق تعزیری صادر کرده.رای غیابی بوده و نوشتن ۲۰روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی و سپس ۲۰ روز قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم تجدید نظر میباشد. چند تا سوال داشتم ۱- منظور از تعزیری چیست؟ ۲- چون تعزیری صادر شده میتونه متهم زندان نره و تبدیل به جزای نقدی کنه یا نمیشه بخره باید زندان بره؟کلا در چه صورتی میتونه تبدیل یا تعلیق کنه ایا فقط در صورت اعتراض در مهلت قانونی تجدیدنظر ؟ ۳- تو ۲۰روز اول اگه اعتراض نکنه پرونده میره اجرای احکام یا نه چه اعتراض کنه چه نکنه باید ۴۰روز بگذره؟ زمان اجرای حکم کی خواهد بود چون تو رای زمان اجرای حکم رو قاضی قید نکرده ۴- چیکار میتونم بکنم که متهم حتما بره زندان و نتونه بخره یا تعلیق کنه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. حبس تعزیری حبسی هستش که توسط قانونگذار گذاشته شده و در شرع حکمی براش نیست.. زندان ایشون مشمول جایگزین حبس نمیشه تا بتونه به جزای نقدی تبدیل بشه.. ایشون فقط میتونن در اعتراض به حکمشون درخواست تعلیق صدور حکم کنن که اگر مورد قبول واقع بشه، زندان نخواهد رفت.. هم بیست روز واخواهی و هم بیست روز تجدید نظر بایستی طی شود تا حکم مزبور قطعی شود و به اجرای احکام برود. در صورت اعتراض نیز پس از حکم جدیدی که در باب اعتراض صادر میشود ، حکم اجرا خواهد شد