حکم افترا و تهمت و توهین چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۱ #76918973

سلام و عرض احترام و خسته نباشید فراوان به خدمت سرکار خانم پیشرویان عزیز . سرکار خانم خانواده عمه ام که من یک موقعی داماد انها شدم و به دلایل دخالت در زندگی دخترشان مجبور و ناچار به طلاق شده ام ، اکنون عمه ام ، شوهر عمه ام ، هر دو دخترشان که یکی از انها همسر بنده بوده و از همه بدتر داماد اولی انها که تمام نقشه های دخالت و از بین رفتن و خراب شدن زندگی من و خانمم ایشان بودند ، تهمت و افترا هایی به من کردند و در محله ای که همه میشناسنمان و حتی چندین سال هم انجا زندگی کردیم ، شروع به پخش کردن اراجیف و افتراهای بی سود به من کردند و حالا اگر من قصد داشته باشم شکایتی در این رابطه تنظیم کنم ، حکم انها به نظر شما چه خواهد بود ؟

افتراهایی که به من وارد شده ؛
۱_ من یک فرد معتاد و در معرض مصرف موادی به نام شیشه هستم.
۲_ بنده یک فرد دیوانه و غیر متعادل در رفتار های بنده
۳_ بنده با دوستانم در دانشگاه مشغول به مصرف مواد هستیم .
۴_ بنده از دختر آنها در حالی که همسرم بود ، درخواست های شدید و مکرر رابطه جنسی داشته و حتی به اجبار میخواستم این کار را انجام بدهم و از همسرم سو استفاده کنم .
۵ _ بنده یک فرد دروغ گو هستم
۶ _ بنده به همسرم محبت نکرده و همیشه در حال آزار و اذیت توسط من بوده است .
و . . .

این ها افتراهایی هست و خواهد بود که انها با پخش این اراجیف ابرو بنده و خانواده پدری بنده را در محله ای که همه ما را میشناسند برده اند .
میخاستم حکم و مجازات انها بعد از شکایتم در صورت اثبات همه ی موارد را بدانم .

با تشکر از سرکار خانم پیشرویان عزیز 🌸🌸🌸🙏

مشاوره حقوقی افترا
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام:
ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد.