پذیرش اعسار از پرداخت دیه با مدارک زیر، امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷,۷۸۳ #74882820

سلام و خسته نباشید

خواستم بگم دادخواست اعسار در چه مرحله ای داده میشود؟
آیا بعد از صدور رای دادگاه و عینا تایید شدن آن توسط دادگاه تجدید نظر باز میتوان دادخواست اعسار داد؟
آیا وقتی اجرائیه ابلاغ میشود اگر کسی دادخواست اعسار از پرداخت دیه بدهد تا زمان احراز اعسار متهم باید در زندان بماند یا طبق همان وثیقه قبلی فعلا جلب صادر نمیشود و آزاد است؟
آیا با وجود مدارک زیر امیدی به قبولی اعسار هست؟
*استعلام‌ از سازمان ثبت مبنی بر نبود مال و دارایی متهم
*پرینت حساب بانکی
*استشهادیه محلی مبنی بر نبود توان مالی برای پرداخت یک جای دیه
*وجود شاهد که حاضر به هر نوع شهادتی است که متهم توان مالی برای پرداخت یک جای دیه رو ندارد
آیا میشود بدون پیش پرداخت اعسار قبول شود با توجه به اینکه متهم توان مالی برای پرداختش را ندارد یا حتما باید داده شود؟

و سوال آخر اینکه پرونده مربوط به شکایت خانمی از شوهرش هست که خود شوهر به هیچ وجه حاضر نیست تن به جدایی از همسرش بدهد آیا کمکی به پذیرش اعسار میکنه؟

مشاوره حقوقی دیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام پس از پذیرش اعسار نحوه پرداخت بر اساس نظر دادگاه خواهد بود

سلام
پس از صدور و ابلاغ اجراییه شما باید اقدام به ثبت اعسار نمایید و در این صورت حبس نمی شوید
نحوه تقسیط نیز بستگی به نظر قاضی دارد

سلام
اگر هنگامی که در زندان به سر می برد، اعسار جزئی اش ثابت شود، دیه تقسیط شده و از زندان آزاد می شود و چنانچه اعسار کلی وی ثابت شود بدون پرداخت دیه از زندان آزاد خواهد شد. چنانچه محکوم علیه علاوه بر پرداخت دیه به حبس نیز محکوم شده باشد، وی را برای اجرای مجازات حبس جلب می کنند و زمانیکه موعد پرداخت دیه شود جهت پرداخت دیه به اجرای احکام فراخوانده می شود. روال ذکر شده در بالا دوباره طی می شود با این تفاوت که در اینجا محکوم علیه وقتی که مجازات حبس خود را به پایان برساند و از بایت پرداخت دیه تعیین تکلیف شد باشد،آنگاه می تواند از زندان آزاد شود.
در صورت نداشتن عدم استطاعت مالی دادخواست اعسار بدهید و تقسیط خواهد شد.

اینکه دیه اقساط میشود یا خیر بستگی به پذیرش دادخواست اعسار از طرف دادگاه خواهد داشت
لذا میزان اقساط را هم دادگاه تعیین میکند که در این صورت شما میتوانید در سال بعد تقاضای تعدیل در اقساط کنید.

آیا کمکی به پذیرش اعسار میکنه؟برای خانم بله چون میتواند از محاکم مربوطه تقاضای طلاق را درخواست کند.
دوام زوجیت موجب عسر و حرج و مخاطرات جانی، مالی، حیثیتی و غیره برای زن داشته باشد، در اینصورت زن به استناد ماده ۱۱۴۶ ناظر به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی میتواند از محاکم مربوطه تقاضای طلاق را درخواست کند.

با سلام امکان قبولی اعسار بالاست. باید بعد از قطعیت حکم چنین درخواستی را مطرح کند. وضعیت رضایت یا عدم رضایت به جدایی تاثیری در پرونده اعسار از دیه ندارد.

سلام.دادخواست اعسار پس از قطعی شدن رای صورت میگیرد و چنانچه ظرف سی روز از ابلاغ اجراییه دادخواست اعسار ارائه شود تا زمان تعیین تکلیف اعسار محکوم له نمی تواند کاری انجام دهد.