تقسیم ارث با روش مذاهب اهل سنت و تعیین عصبه

پرسیده شده
۵ پاسخ ۸۱ #74372840

با سلام و خسته نباشد، اگر تنها وارث خواهر مادری (کلاله امی) برادر مادریش باشد و تمام طبقات ارثی خالی و یا در قید حیات نباشند، آیا پسران پسر عمو مطابق با مذاهب اهل سنت عصبه به شمار می‌آید یا کلاله امی تنها وارث است؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام تعیین این موضوع مربوط به احوال شخصیه اهل سنت می‌باشد و کارشناسان مربوطه به شما کمک خواهند کرد.

با سلام
بله مطابق با چنین حالتی که مذاهب اهل سنت آن را تعصیب می نامند، در شرایطی که تمامی وراث یک طبقه فرض بر باشند و قدری از ترکه مازاد بر فروض آن ها باشد، مقدار مازاد را ذکور ابی متوفی از طبقه بعد ارث می برند.

سلام طبق نظر اهل سنت؛ اگر مجموع سهام معین وارثان از کل میراث کمتر باشد( یعنی بعد از تقسیم،مقداری اضافه بماند) آن مقدار اضافه بدون رعایت طبقه و درجه به عصبه ی میت تعلق میگیرد،در فرض سوال مطروحه، مقدار اضافه را عصبه (پسران پسر عمو) به ارث میبرند و چیزی از مقدار اضافه باقیمانده به فرض بران نمیرسد.

سلام متاسفانه سوال حقوقی نیست چرا که نیاز به خبره اهل سنت دارد و قانون براساس قواعد شیعیی تنظیم شده است

تعیین این موضوع بر اساس قواعد اهل سنت می باشد و باید به کارشناسان سنی مراجعه نمایید.